K1 i Boks

‘Propustio sam rođenje kćeri, rođendane svojih sinova‘: Usyk govorio o svim žrtvama koje je podnio u pripremama za ovaj meč

Oleksandr Usyk 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Borba ove magnitude zahtijevala je uistinu savršen fokus, a on ga je demonstrirao od samog izlaska u ring, pa preko cijelog meča

Veliki pritisak bio je sinoć na obojici boksača. Tyson Fury i Oleksandr Usyk borili su se za titulu apsolutnog prvaka teške kategorije, a pobjedu je na kraju odnio fenomenalni Ukrajinac. Nije ovo bilo lagan meč ni za jednog od njih, kako fizički, tako i emocionalno i psihički.

Profesionalni sport zahtijeva velika odricanja, a pogotovo kada govorimo o sportu ove razine. Puno je tu žrtvi i odricanja, a upravo je o tome govorio Usyk na press konferenciji koja se održala neposredno nakon meča. Biti sportaš na toj razini užasno je teško, a evo što je Usyk rekao:

‘‘Devet mjeseci sam radio. Propustio sam doček Nove godine, propustio sam rođendan jednog sina, propustio sam rođendan i drugog sina. Propustio sam rođendan svoje kćeri, a propustio sam i rođenje kćeri. Propustio sam sve obiteljske blagdane. Cijelo vrijeme trening, trening, trening. Moj fokus je bio isključivo na ovoj borbi. Sada sam sretan‘‘, poručio je novi apsolutni prvak teške kategorije.

Borba ove magnitude zahtijevala je uistinu savršen fokus, a on ga je demonstrirao od samog izlaska u ring, pa preko cijelog meča. Na kraju mu se svaka žrtva isplatila te je sigurno učinio ponosnom i svoju obitelj, no Fury je vjerojatno također prošao slične stvari upravo zbog ovog meča.

Sada nam ostaje za vidjeti kada ćemo gledati i drugi meč između njih dvojice. Fury je u ringu spominjao deseti mjesec ove godine, a onda je pak rekao kako će razmisliti koji je uopće idući korak za njega. Kako god, gotovo je sigurno da ćemo taj revanš nekada uskoro i gledati.

Linker
25. srpanj 2024 19:03