K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte kako je Usyk sinoć gotovo nokautirao Furyja, zvono ga spasilo od sigurnog poraza

Oleksandr Usyk vs. Tyson Fury 

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Što reći, osim da je Fury bio na rubu nokauta, ali je još jednom demonstrirao svoju moć brzog oporavka

Početkom borbe činilo se kao da je Furyjeva veličina i snaga jednostavno prevelik zalogaj za Usyka, no kako je borba odmicala, fenomenalni Usyk bio je sve bolji. Na kraju je slavio podijeljenom odlukom sudaca, no, meč je bio sve samo ne lagan za obojicu boksača.

Aperkatima u tijelo i glavu Fury je ponajviše uspio ugroziti ukrajinskog boksača, no Usyka to ipak nije uspjelo zaustaviti. U drugom dijelu borbe Usyk je izgledao sve bolje, a šteta na Furyjevom licu bila je sve izraženija. Nakon 12 teških i iscrpnih rundi konačno smo dobili novog apsolutnog prvaka.

Međutim, ono što ne smijemo zaboraviti spomenuti jest Usykova gotovo savršena sekvenca u devetoj rundi. Snažnim lijevim krošeom uzdrmao je Furyja koji se odmah naslonio na konopce, nakon čega je do kraja runde Usyk ispalio gomilu udaraca koji su uglavnom završavali na bradi Furyja.

Sve je krenulo nekih pola minute prije kraja devete runde, tako da Usyk nije imao baš puno vremena da završi posao. Točno deset sekundi prije isteka runde, sudac je uskočio i počeo je brojati Furyju. Naravno, taman kad je izbrojao do kraja, oglasilo se i zvono, tako da je Fury dobio jednu dodatnu minutu da se oporavi prije ulaska u devetu rundu.

Bio je ovo prijelomni trenutak meča, a video možete pogledati OVDJE. Sekvenca o kojoj smo pisali započinje oko 50. sekunde videa, a DAZN se pobrinuo da ju u spomenutom videu pogledamo u cijelosti. Što reći, osim da je Fury bio na rubu nokauta, ali je još jednom demonstrirao svoju moć brzog oporavka.

Linker
19. svibanj 2024 20:34