K1 i Boks

Prvak svijeta proživljavao je teške trenutke: ‘Sasha je izgubio 10 kg u samo tjedan dana braneći svoju zemlju...‘

Oleksandr Usyk

 Screenshot (youtube, Dazn)
Do nedavno je branio svoju zemlju, a uskoro će braniti titulu prvaka svijeta.

Prvak svijeta u teškoj kategoriji, Ukrajinac Oleksandr Usyk, neko je vrijeme proveo u ratu protiv Rusa. Njegova žena osvrnula se na te nemile događaje i kaže kako je Usyk u samo tjedan dana izgubio 10 kilograma.

"Sasha je izgubio 10 kg u samo tjedan dana braneći svoju zemlju i bio je shrvan cijelom krizom koju smo proživljavali."

Borio se na prvoj liniji kako bi zaštitio svoju zemlju, ali je na kraju otišao kako bi se mogao pripremiti za obranu titule protiv Anthonyja Joshue. Spomenula je također stravične scene u kojima su ruski vojnici pucali po njima i kako su im susjedi bili odvedeni. Možemo samo zamisliti kroz kakav horor su prolazili.

"Rekla sam mu Sasha molim te progovori o svemu što se dešava, ljudi žele znati. Ali njemu je teško bilo govoriti o tome."

Usyk inače nije volio davati intervjue niti u vrijeme mira, a pogotovo sada.

"Njegov stav je jasan, on je uvijek bio uz Ukrajinu. Uvijek je glorificirao svoju zemlju i uvijek će to raditi dokle god je živ."

Revanš protiv Anthonyja Joshue prvotno je zakazan za svibanj (5. mjesec), ali zbog svega što se dešavalo borba je na kraju odgođena. Sada se pretpostavlja da bi borba mogla zaživjeti krajem lipnja (6. mjesec), a lokacija i dalje nije poznata.

U prvoj borbi Usyk je iznenadio sve i dokazao kako ipak ima snagu boriti se protiv teškaša. Preuzeo je inicijativu u borbi, odboksao "olimpijski" držeći kroz čitavu borbu visok tempo i ne ostavljajući Joshui priliku da dođe do predaha. Joshua je tada zagrizao mamac i krenuo se nadboksavati s vjerojatno najboljim tehničarom u boksu trenutno, što ga je na kraju dovelo do poraza. Hoće li u revanšu promijeniti taktiku vidjet ćemo za koji mjesec.

Linker
11. svibanj 2024 05:02