UFC

Sean Strickland predlaže Ukrajincima da se predaju, Jan Blachowicz posramio ga je odgovorom

Sean Strickland i Jan Blachowicz

 Screenshot (youtube, Maclife)
Petorangirani izazivač srednje kategorije serijom ‘‘tvitova‘‘ osvrnuo se na rat u Europi

UFC-ov borac srednje kategorije Sean Strickland, proteklih mjesec isprofilirao se kao borac koji putem Twittera privlači veliku pažnju, komentirajući raznorazne svjetovne situacije. Često Strickland nasmijava svoje pratitelje svojom iskrenošću i otvorenošću, no nerijetko se radi o poprilično kontroverznim objavama.

Rat između Ukrajine i Rusije trenutno je u centru pažnje gotovo cijelog svijeta pa je tako i Strickland odlučio podijeliti svoje mišljenje.

''Ukraine bi trebala kleknuti i postati ruska. Razumijem da je to pušiona i moguće je da pobijede...ali želite li stvarno biti novi Afganistan narednih 30 godina? Ne kažem da je ovo ispravno, ali pilula koju je sada teško progutati, pokazat će se boljom na kraju.'', napisao je Strickland.

Sean se nije zaustavio na tome. Još je serija ''tvitova'' koju je podijelio na tu temu, prvenstveno zbog toga jer je naišao na brojne osude svojih pratitelja. Međutim, on se i dalje pridržavao svog mišljenja.

'' 'O moj Bože, Sean je rekao da pokleknu.' Da, vi jeb**i idioti. Sve što ćete učiniti jeste sjediti za vašim telefonima i objavljivati na Twitteru. Hoćete li uzeti pušku u ruke, pucati na Ruse iz svog apartmana prije nego se zgrada uruši, a nedužna obitelj koja živi ispod vas pogine? Nećete.''

''Volio bih da možemo sve s Twittera poslati u Ukrajinu. Možete li zamisliti hrpu ratnika za tipkovnicom kako govore Putinu 'ti si loš tip, ovo nije ispravno, prestani'. Ovaj čovjek rutinski ubija Ruse, mislite li da ga je briga?'', samo neki su od serije Seanovih ''tvitova'', a sve ostale možete pogledati na njegovom Twitter profilu kojem možete pristupiti OVDJE.

Među četom neistomišljenika, pronašlo se jedno poznato UFC ime. Radi se o Janu Blachowiczu, bivšem prvaku poluteške kategorije. Poljak je Stricklandu odlučio objasniti neke stvari, a odgovorio mu je na izjavu kojom je Strickland predložio da se Ukrajina preda Rusiji i postane njihovom.

''Bi li ti to učinio? Lako je davati tuđu neovisnost nekom drugom...Povijest istočne Europe prepuna je muke i patnje. Ukrajina kao država te njeni ljudi, propatili su jako puno. Njihov otpor je razuman i zadivljujuć. Sloboda!'', odgovor je Jana Blachowicza kojim je privukao brojne simpatije MMA fanova.

U svakom slučaju, ova tema nije mogla promaknuti Stricklandu, no ovaj put dotaknuo se puno ozbiljnije stvari i tako je privukao pažnju i od strane kolega boraca.

Linker
26. travanj 2024 04:23