K1 i Boks

Rahman progovorio o sparinzima s Jakeom Paulom: ‘Rečeno mi je da neću biti plaćen ako ga nokautiram‘

Jake Paul i Hasim Rahman Jr.

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Iskusni profesionalni boksač smatra da se Paul previše zanosi sparinzima koje su odradili

Nešto više od dva tjedna dijele nas od novog meča Jakea Paula (5-0). YouTuber koji se odlučio okušati u profesionalnom boksu i dalje je neporažen, ali to bi se moglo promijeniti 6. kolovoza (osmi mjesec) u Madison Square Gardenu.

Hasim Rahman Jr. (12-1) naći će se na suprotnoj strani ringa, a napokon ćemo vidjeti Jakea Paula kako se nosi s profesionalnim boksačem. Rahman je inače teškaš, tako da će vjerojatno imati i prednost u veličini nad Paulom koji je u svojim mečevima težio oko 86-87 kg.

Rahman je nekoliko puta sparirao s Jakeom Paulom, a opisao je kako su mu Jake i njegov tim na poprilično zamršen način ponudili meč.

‘‘Njegov trener me nazvao, ispitivao me koliko sam težak, kako se osjećam nakon posljednjeg meča (izgubio nokautom u petoj rundi, op.a.), što radim na treninzima, koliko sam sparirao u posljednje vrijeme itd. On me to pitao pod pretpostavkom da žele da dođem sparirati s Jakeom, jer su trebali ljevaka za meč protiv Andersona Silve. Razmišljao sam kako će me nazvati ponovno da im dođem pomoći u Portoriko. Sat vremena kasnije, dobio sam poziv gdje sam saznao da žele meč protiv mene. Sva ta pitanja odnosila su se na to, nisu me trebali za sparing.‘‘, opisao je Rahman kakvim se taktikama služi Jakeov tim.

Hasim je u nastavku razgovora s Arielom Helwanijem u MMA Houru opisao kako su mu dali 45 minuta za odluku, inače nikad više neće dobiti priliku boksati protiv Jakea Paula. Iako je Rahman teškaš, morat će skidati kilažu za ovaj meč, jer gornja granica je 200 ‘‘pounda‘‘ (90.71 kg). Rahman je otkrio kako će mu za svaki ‘‘pound‘‘ kojim bi prekoračio tu težinu biti oduzeto 25 posto njegova honorara, koji će biti najveći u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Mnogi boksački fanovi pribojavaju se da je Rahman zapravo dogovorio ovaj meč kako bi zaradio što više te da će ‘‘pasti‘‘ zbog novca. Naročito je sve sumnjivo zbog činjenice da su on i Paul bili sparing partneri te se dobro poznaju otprije. Jake Paul s druge strane pristao je na ovaj meč jer smatra da se na sparinzima nosio i više nego dobro s Rahmanom. Hasim ističe kako sparing nije pravo mjerilo odnosa snaga.

‘‘Htio sam mu reći da sparinzi nisu mjerilo. Ali za Jakea, sparing je poput borbe, zato što on nema amaterskog iskustva. Stoga, ako mu ide dobro na sparingu s profesionalcem, on misli da to može učiniti tom tipu i u borbi. Ja sam ga pokušavao prizemljiti i objasniti. Nisam došao tamo prebiti ga, niti vidjeti je li on na mojoj razini. Zapravo su me njegovi treneri tražili da ga ne nokautiram. Rečeno mi je da neću dobiti novac ako ga nokautiram. Dobivao sam sto dolara po rundi, bio je to lagan sparing za mene.‘‘, otkrio je Rahman.

Nadamo se da njihov meč nije ugovoren prema istim uvjetima, a ovaj profesionalni boksač tvrdi kako će YouTuber požaliti zbog ugovaranje ove borbe.

‘‘Udarit ću ga najjače što mogu, a to ću raditi s obje ruke. Mislim da je zagrizao više nego što može sažvakati.‘‘, zaključio je Hasim Rahman Jr., sin nekadašnjeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Linker
23. travanj 2024 11:53