K1 i Boks

Regis Prograis krajem borbe završio Zapedu i uzeo WBC-ov pojas u super lakoj kategoriji

Regis Prograis

 Instagram, Regis Prograis
Kasnije je izrazio i želju za revanšom protiv Taylora

Sinoć su za upražnjenu WBC-ovu titulu u super lakoj kategoriji boksali Jose Zapeda i Regis Prograis u Dignity Health Sports Parku u Carsonu u Kaliforniji, ali Prograisova snaga bila je jednostavno previše za Regisa.

Po drugi put je Prograis došao do WBC-ove titule te je nokautirao Zapedu u jedanaestoj rundi borbe, a borba je bila dogovorena na dvanaest rundi. Nakon 59 sekundi jedanaeste runde sudac je prekinuo borbu nakon što je Prograis ljevicom pogodio Zapedu i poslao ga na pod.

Inače, Prograis je noćas postao prvi borac koji je nokautirao Zapedu te ga je osim toga spriječio da u svojoj trećoj borbi za titulu istu i uzme u svojoj 13 godina dugoj profesionalnoj karijeri. Ranije je Regis izgubio WBA titulu u super lakoj kategoriji i to većinskom sudačkom odlukom od Josha Taylora u londonskoj O2 Areni, a izrazio je i želju za revanšom.

‘‘Slušajte, prije svega želim čestitati Joseu Zapedi. Taj tip je čvrst, čvrst, čvrst. Pružio mi je vjerojatno jednu od najtežih borbi, neću lagati. Tip je čvrst, imam jako puno poštovanja prema njemu. Pripremio si me za ovaj pojas, želim ti čestitati i poželjeti sve najbolje. Bit ćeš prvak jednog dana, uistinu si dobar‘‘, rekao je Prograis Zapedi nakon meča.

Bio je ovo drugi nastup Prograisa ove godine, a u trećem mjesecu je i pobijedio Tyronea McKennu.

Linker
26. travanj 2024 04:39