K1 i Boks

Regis Prograis otkrio tko je najgori boksački prvak: ‘On je najtužniji na svijetu, starac ga je skoro nalupao!‘

Regis Prograis

 ADAM DELGIUDICE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Adam Delgiudice/zuma Press/profimedia
Istaknuo je i da se želi boriti s njim

Dvostruki svjetski prvak Regis Prograis vjeruje da postoji lak izbor za najgoreg nositelja pojasa u boksu. Amerikanac rođen u New Orleansu priprema se za obranu svog WBC naslova u super-lakoj kategoriji protiv debitanta u kategoriji i bivšeg prvaka lake kategorije Devina Haneyja.

Prije toga, vucara se po medijskim krugovima, a u podcastu The Last Stand zamoljen je da odgovori na nedavne komentare Rolanda "Rollyja" Romera da je "ružan":

"Potukao bih se protiv Rollyja. On je trenutno najtužniji i najgori prvak u boksu. Želim velike borbe, a on je savršen protivnik jer ima pojas. Onaj starac ga je skoro. Taj čovjek je imao 60 i nešto godina, taj čovjek mu je izrešetao guzicu. Dali su ga Rollyju. Ne mogu reći u povijesti, ali među aktualnim prvacima, on je najtužniji i najgori na cijelom svijetu, bez premca", kazao je.

Prograis se referirao na Romerovu posljednju borbu protiv Ismaela Barrosa za upražnjeni WBA naslov svjetskog prvaka u super-lakoj kategoriji. Tada je 40-godišnji Venezuelanac bacio Romera u nokdaun u trećoj rund i bio je pobjednik na sve tri bodovne kartice do devete runde prije nego što je borba prekinuta.

Sada preostaje za vidjeti kako će se rasplesti cijela situacija, a vrlo je lako moguće da će i doći do te borbe. Ipak, Prograis prvo mora proći kraj Haneyja, a nakon toga može razmišljati o Romeru i napadu na njegov pojas.

Linker
02. svibanj 2024 14:26