K1 i Boks

Repetitio est mater studiorum: Zhilei Zhang nokautirao je Joycea u trećoj rundi i ostao privremeni WBO prvak!

 STEVEN PASTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA Steven Paston/pa Images/profimedia
Očito je da Joyce nije naučio lekciju nakon prve borbe

Subota navečer bila je rezervirana za boksački revanš gdje se Joe Joyce htio osvetiti Zhileiju Zhangu za jedini poraz u karijeri. Prva se borba odvila u travnju, a Zhang je tada slavio prekidom u šestoj rundi kada je Joyceu zatvorio desno oko te je borba morala biti prekinuta.

Iako su mnogi tvrdili da će Joe Joyce uspjeti parirati Zhileiju Zhangu kada nabaci kilograme i da će biti puno bolji u revanšu, tek je trebalo vidjeti hoće li opravdati to kada uđe u ring. A čim je borba krenula, vidjelo se da nije tako..

Prva runda protekla je u ispitivanju snaga te niti jedan borac nije ozbiljnije prijetio. Joyce se dosta kretao, što je i najavljeno da mora raditi, ali Zhang je taj koji je ipak pogodio pokoji jači udarac. Ipak, teško je reći komu bi išla runda jer niti jedan nije pokazao previše. Nasreću svih gledatelja, druga runda ponudila je puno više akcije - Zhang je počeo pogađati odlične kombinacije te raditi veliku štetu lijevom rukom, a Joyce se uopće nije pametno branio i bilo ga je jako lako pogoditi. Na samom kraju runde Kinez je krenuo još furioznije, ali zvono je potencijalno spasilo "The Juggernauta".

U trećoj rundi Zhang je samo nastavio gdje je stao. Bacao je što je htio, Joyce je jednostavno bio prespor i primao je svaki udarac, a na samom kraju "Big Bang" ga je pogodio desnom rukom, bacio u nokdaun, a Joyce se nije oporavio i borba je završila nokautom!

Očito je da Joyce nije naučio lekciju nakon prve borbe, a sva masa koju je nabacio samo mu je odmogla. Zhang je prije borbe izjavio da mu je veoma lagano boriti se s Britancem jer, kako je rekao, užitak mu je boriti se protiv takvog borca. Joyce je nabacio preko 10 kilograma u odnosu na prošlu borbu, ali je samo bio sporiji i još lakša meta za Kineza, koji sada može napasti WBO pojas kojeg drži Oleksandr Usyk, ali on je htio nešto drugo - Tysona Furyja!

Hoće li mu se to i ostvariti, saznat ćemo nakon Furyjeve borbe s Francisom Ngannouom idući mjesec, a do tada - čestitke Zhangu na zasluženom trijumfu!

Linker
15. svibanj 2024 07:35