K1 i Boks

Ricky Hatton se vratio nakon desetljeća pauze i pružio solidnu izvedbu protiv Marca Antonia Barrere

Ricky Hatton, Marco Antonio Barrera 

 Ian Hodgson/PA Images/Profimedia
Otvorio je vrata i za jedan veliki revanš

Nekada jedan od najboljih boksača nižih kategorija na svijetu, Ricky Hatton, vratio se u ekshibicijskom meču protiv još jedne legende ovoga sporta, Marca Antonia Barrere. Iako se meč nije bodovao, te na kraju nije bilo proglašenja pobjednika, dojam koji je ostao nakon same borbe je taj da se Ricky vratio u stilu i bio puno bolji u odnosu na svog protivnika.

Podsjetimo se, Ricky je 2007. godine bio neporažen u 44 nastupa, te je imao agresivan stil borbe, vršio pritisak i imao tempo na koji niti jedan boksač do tada nije imao odgovor. No tada je boksao protiv Floyda Mayweathera Jr., prvim boksačem koji je imao odgovor na njegovu ofenzivu, te ga na kraju nokautirao u desetoj rundi snažnim krošeom iz kontre. Uspio se vratiti pobjedama Ricky u idućoj godini, ali nakon toga ga je nokautirao Manny Pacquiao u drugoj rundi, da bi ga tri godine kasnije umirovio Vyacheslav Senchenko.

Sinoćnju borbu bolje i konkretnije je otvorio Ricky, a Barrera je eventualno bio bolji u trećoj i petoj rundi. Sve ostalo pripalo je Hattonu. Ricky je do nedavno imao viška kilograma, a imao je i problema s drogom, tako da pravo je čudo da se uspio dovesti u ovakvu formu i onda još podsjećati na svoje najbolje dane.

Ovime je Ricky potencijalno otvorio vrata velikom revanšu protiv Floyda Mayweathera, makar i u ekshibicijskoj borbi, te priliku za milijunsku zaradu, možda i najveću u karijeri.

Linker
24. travanj 2024 09:35