K1 i Boks

Rico Verhoeven o Tariqu Osaru: ‘Napravio je iskorak kad je bilo najpotrebnije, ali sada ga čeka drukčija životinja‘

Tariq Osaro (lijevo) i Rico Verhoeven (desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Najbolji kickboksač teške kategorije uskoro će braniti svoj pojas prvaka u Glory organizaciji

Mjesec dana udaljeni smo od Glory: Collision 6 eventa koji će se održati u nizozemskom Arnhemu. Da je ranije ove godine sve prošlo po planu, sada bismo čekali novi nastup Antonija Plazibata, vjerojatno u meču za titulu prvaka u teškoj kategoriji.

Nažalost, Plazibat je u šestom mjesecu ove godine izgubio meč protiv Tariqa Osara i Nigerijac ga je preskočio na ljestvici izazivača. Osaro je tom pobjedom postao i privremenim prvakom teške kategorije, a sada ga čeka meč protiv Rica Verhoevena, Gloryjevog ‘‘kralja teške kategorije‘‘.

Verhoeven i Osaro predvodit će Glory: Collision 6 event, a Verhoeven će u taj meč ući kao izraziti favorit. Tariq Osaro početkom ove godine nije niti bio u kombinacijama za napad na titulu, ali osvajanje turnira četvorice, a zatim pobjeda nad Plazibatom, gurnuli su ga ka samom vrhu teške kategorije. Na konferenciji za medije kojom su najavljivali svoj meč, Verhoeven je pohvalio Osara.

‘‘On je fizički velik, snažan je, radio je meč na pet rundi. Ovo je dobar izazov za mene, a on (Osaro) zaslužuje priliku. Napravio je iskorak kad je to bilo najpotrebnije. 4. studenog (11. mjesec) čeka ga drukčiji test, drukčija životinja. Imao je dobrih borbi, ali ovo je nešto drukčije.‘‘, rekao je Verhoeven.

Tariq Osaro tehnički je podređen borac u ovoj borbi. Rico Verhoeven definitivno je ‘‘školovaniji‘‘ kickboksač, ali Osaro udara snažno i to će biti njegov glavni adut za doći do pobjede.

‘‘Kao što uvijek kažem, dolazim bacati bombe. Imam i ljevicu i desnicu. Ako protivnici padnu, ja sam pobijedio. Ostanu li na nogama, ja ću opet pobijediti.‘‘, poručio je Osaro, a Verhoeven je brzo dao repliku.

‘‘Zanimljivo da su njegovi trening partneri pričali istu stvar. Posljednjih 10-ak godina, svi oni su govorili: ‘Ovdje sam da bacam bombe!‘. Naravno, neke bombe ćak su i odsjele na pravom mjestu, ali iz nekog razloga, te bombe ne izdrže do pete runde. Vidjet ćemo može li ovaj tip izdržati.‘‘, uzvratio je Verhoeven.

Najbolje trenutke konferencije za medije, kao i njihovo sučeljavanje, možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
04. svibanj 2024 15:27