K1 i Boks

(VIDEO) Sve smo bliže povratku Rica Verhoevena: ‘Protivnici me više ne motiviraju‘

Rico Verhoeven

 Screenshot (youtube, Glory)
Najbolji kickboksač teške kategorije uskoro će pokušati upisati 11. obranu titule

Tri tjedna dijele nas od Glory: Collision 6 eventa koji će se 4. studenog (11. mjesec) održati u nizozemskom Arnhemu. Nakon više od dvije godine, Rico Verhoeven ponovno će kročiti u Gloryjev ring i svi nestrpljivo iščekujemo povratak kralja teške kategorije.

‘‘Ako su povijest ispisivali pobjednici, onda je priča o modernoj eri teškaškog kickboksa zapravo autobiografija jednog čovjeka, Rica Verhoevena. Od 2014. godine, on postavlja standarde teške kategorije. Upisao je 10 obrana titule i zacementirao se kao najbolji u svojoj eri.‘‘, rekao je Robin Black u novom Gloryjevim videu kojim najavljuju povratak Verhoevena.

Rico je uistinu vladar Gloryjeve teške kategorije. Nitko osim njega nije držao titulu u Gloryjevoj teškoj kategoriji, a Verhoeven je porazio gotovo sve najbolje teškaše u proteklih desetak godina.

Dojam je kako je 34-godišnji Nizozemac ipak izgubio ponešto motivacije u proteklom periodu. Posvetio se Verhoeven nekim drugim aktivnostima, pokušava izgraditi glumačku karijeru, a prošle godine odradio je samo jedan nastup koji je izgledao gotovo egzibicijski (porazio Hesdyja Gergesa). Verhoeven ističe kako motivacija nije problem, ali jednostavno uživa baveći se raznolikim aktivnostima.

‘‘Protivnici me više ne motiviraju. Moram se pobrinuti da sam uvijek motiviran. Motiviram se tako što želim biti bolja verzija sebe i to želim pokazati svijetu, ali još više sebi i svom timu.‘‘

Verhoevenov protivnik bit će Tariq Osaro, Nigerijac koji je u šestom mjesecu šokirao Antonija Plazibata, ali i kompletnu kickboksačku javnost. Odličan meč pružio je Osaro protiv našeg teškaša, nokautirao je Plazibata u petoj rundi i postao je privremenim prvakom teške kategorije.

Tako je Plazibat izgubio svoju priliku za meč protiv Rica, a priliku je trebao dobiti još početkom ove godine. Međutim, Verhoeven je tada pretrpio tešku ozljedu koljena i morao je otkazati svoj nastup. Uz već spomenute kritike na račun motivacije, mnogi su se pitali što će biti s Ricom nakon tako teške ozljede. Verhoeven tvrdi da se vraća još jači.

‘‘Osjećam se bolje nego ikad prije i uzbuđen sam jer se vraćam.‘‘

Dojam je da Rico uistinu dolazi spreman na meč protiv Osara, a preostala su mu još tri tjedna da izbrusi svoju formu za veliki meč. Nama preostaje čekati još neko vrijeme, a preporučamo da pogledate Gloryjevu najavu koja je posvećena upravo Verhoevenu.

Video je ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 23:43