K1 i Boks

Rico Verhoeven osvojio je Gloryjev Grand Prix! Zamalo je izgubio nokautom, a onda se vratio i završio Rigtersa

Rico Verhoeven

 SCREENSHOT/GLORY
Ukupno smo vidjeli četiri nokdauna, a oba borca pružila su sjajan meč

Šest ih je otpalo, ostala su dva, a pobjednik može biti samo jedan. Došlo je vrijeme za finale Gloryjevog turnira teške kategorije, a prije borbe jednu stvar sigurno smo znali - prvak će biti Nizozemac. Levi Rigters ili Rico Verhoeven, ostalo nam je za saznati u idućih 15 minuta.

Rigters je odmah na početku borbe bacio dobar "high kick", a zatim je Verhoeven odmah krenuo inicirati klinč. Počeo je koristiti "low kickove" jer je njegov protivnik bio vidno načet nakon polufinala, a zatim ga je poslao u nokdaun prvi put. Rigters se uspio ustati, ali je bilo vidljivo da je u velikim bolovima i da mu je lijeva noga totalno "out". Ipak, prvak nije jurio po završetak, već je nastavio pritiskati, a pred kraj runde ga je opet poslao dolje, no izvukao se.

Ali zato - druga runda! Kakav "spinning backfist" Rigtersa, Verhoeven u nokdaunu! Uspio se ustati, ali onda se sve otvorilo. Cijela dvorana je bila na nogama, Rigters je krenuo jako, ali nije uspio dovršiti meč. Verhoeven ga je poslao u nokdaun, no i on se uspio ustati. Sijevalo je iz svih oružja, no pred kraj runde Rigters se još jednom našao na podu, sudac je krenuo brojati, no prekinuo je meč što je značilo da je prvak teške kategorije osvojio turnir.

Fantastična druga runda za sve ljubitelje borilačkih sportova učinila je svoje. Gledali smo sjajnu borbu, ukupno je bilo četiri nokdauna, Verhoeven je bio jako blizu poraza, ali uspio se oporaviti i dovršiti posao protiv čovjeka koji je već bio načet, a skoro je šokirao svijet. Kako bilo da bilo, prvak ide kući s novim trofejem i nagradom od 500.000 dolara.

Linker
26. ožujak 2024 21:58