K1 i Boks

Rico Verhoeven otkrio kako teče oporavak od teške ozljede: ‘Ovo je bol na nekoj posve drugoj razini‘

Rico Verhoeven

 Screenshot (youtube, Glory)
Prvak Gloryjeve teške kategorije nije siguran hoće li se vratiti u ring tijekom 2023. godine

Svi smo se silno veselili meču između Antonija Plazibata i Rica Verhoeven, a očekivalo se da ćemo taj meč gledati nekad tijekom proljeća. Nažalost, Verhoeven je početkom godine ozlijedio koljeno i bilo je jasno da ga čeka operacija, a zatim dugi oporavak.

Verhoeven se sada već neko vrijeme oporavlja, a Glory će 29. travnja (četvrti mjesec) organizirati turnir četvorice teškaša. Pobjednik turnira u šestom će se mjesecu boriti protiv Antonija Plazibata za titulu privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije. Verhoeven pažljivo promatra zbivanja pri vrhu, a u kraćem intervjuu za Glory dao je neke informacije o svom oporavku.

‘‘Oporavak teče jako dobro. Nakon operacije su mi (liječnici) govorili: ‘Osjećat ćeš bol, ovo će biti bolno‘. Ja sam im govorio kako sam više puta dobio batina i znam što je bol. Ali oni su bili u pravu, ovo je bol na nekoj posve drugoj razini. Unutrašnjost noge neopisivo boli, ali sve se u životu događa s razlogom, a ja sam morao prihvatiti da su ovo karte koje sam dobio i sada moram igrati s tim kartama. Lijekovi su pomogli i u potpunosti radim na oporavku. Trenutno boksam i pomalo udaram ‘kickove‘ (‘push kick‘). Polako se vraćam, a 12 tjedana nakon operacije, sve bi u koljenu trebali biti pospajano onako kako bi trebalo biti.‘‘, započeo je Rico, a zatim je dodao:

‘‘Oporavljam se, a život jednostavno teče dalje i vrijeme ide tako brzo. Cijeli sport i svi u sportu idu prema naprijed također. Sada nam slijedi turnir četvorice, a pobjednik će se boriti protiv Antonija Plazibata za titulu privremenog prvaka. Tako mi je drago da je sport još tu, da se borimo na visokoj razini. Uzbuđen sam i zahvalan.‘‘

Verhoeven se prema prvim prognozama u ring trebao vratiti prvom polovicom jeseni. Ipak, kad su ovako teške ozljede koljena u pitanju, nerijetko borci izbivaju dulje od godinu dana i stoga je velika vjerojatnost da Rica nećemo gledati sve do 2024. godine. Krajem godine Glory planira organizirati turnir osmorice teškaša, a Verhoeven je otkrio kako njegov nastup na tom turniru uopće nije zagarantiran.

‘‘Shvaćam zašto se Glory vraća turnirima, a to je zato što su turniri zabavni za gledatelje. Ali ja imam svoje mišljenje, a pobjednik turnira nije uvijek najbolji borac. Međutim, turniri su apsolutno zabavni za gledanje. Hoće li Rico nastupiti na turniru osmorice? Ne znam, nikad ne recite ‘nikad‘. Ostavimo ta vrata otvorenima.‘‘, pojasnio je Verhoeven.

Kralj Gloryjeve teške kategorije nada se nastupu, ali iz njegovih riječi vidljivo je da nije siguran hoće li se moći pripremiti za tako zahtjevan turnir. Prava je šteta što ovaj 34-godišnjak u svom ‘‘primeu‘‘ ne uspijeva nastupati često kao nekoć, ali vjerujemo da će Plazibat dočekati svoju priliku protiv Rica Verhoevena.

Linker
18. travanj 2024 14:15