K1 i Boks

(VIDEO) Vrsni nokauteri nastupaju ovaj vikend na Glory 85 eventu: Pogledajte kompilaciju njihovih nokauta

Troy Jones (lijevo) i Murthel Groenhart (desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Murthel Groenhart, Luis Tavares, Endy Semeleer, Tariq Osaro, samo neka su od imena ovog eventa

Vrlo interesantan i za našeg Antonija Plazibata važan Gloryjev event održat će se ovog vikenda u Rotterdamu. U fokusu Glory 85 eventa bit će turnir četvorice teškaša, a pobjednik tog turnira bit će sljedeći protivnik našeg Plazibata.

Luis Tavares, Enver Šljivar, Tariq Osaro i Jahfaar Wilnis (upao umjesto Mahieddinea) četvorica su teškaša koji će nastupiti u sklopu tog turnira, a pobjednik će morati upisati dvije pobjede u istoj večeri.

Već 17. lipnja (šesti mjesec) pobjednika čeka borba protiv Plazibata, a bit će to meč za privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije. Rico Verhoeven trenutno se oporavlja od teške ozljede koljena i neće nastupati vjerojatno do kraja ove kalendarske godine. Glory treba privremenog prvaka, a uskoro će ga i dobiti.

Spomenuti teškaši nisu jedina zanimljivost na ovotjednom Gloryjevom eventu koji se održava u subotu navečer. Endy Semeleer branit će titulu prvaka velter kategorije, a izazivač je legendarni Murthel Groenhart.

Poznavatelji kickboksa dobro znaju tko je Murthel Groenhart, bivši Gloryjev prvak velter kategorije. Nizozemac surinamskih korijena iza sebe ima čak 96 profesionalnih kickboksačkih mečeva, a slavio je u 69 navrata. Čak 40 pobjeda upisao je nokautima, ali ubojit je i njegov protivnik.

27-godišnji Semeleer devet je godina mlađi od Groenharta, a trenutno je u nizu od sedam uzastopnih pobjeda. U meču protiv Groenharta tražit će prvu obranu titule i 34. pobjedu u svom 35. profesionalnom nastupu (33-1-0). Semeleer je 17 svojih pobjeda upisao nokautom, a jedini poraz pretrpio je 2019. godine u meču protiv Tayfuna Ozcana. Iskustvo je na strani Groenharta, ali Semeleer je mlađi, a vjerojatno i nešto ‘‘gladniji‘‘.

Michael Dutt, Mohamed Amine, Albanac Berjan Peposhi i Srbin Nikola Filipović samo su neka od imena koja će također nastupiti na Glory 85 eventu.

Ususret eventa koji nas čeka u subotu, Glory je složio kompilaciju koja sadrži najbolje nokaute nekih od aktera ovog eventa. S obzirom da event obiluje nokauterima, kompilacija se definitivno isplati pogledati.

Video je ispod teksta. Uživajte!

Linker
01. svibanj 2024 13:44