K1 i Boks

Robert Helenius komentirao poraz nokautom od Joshue: ‘Što sam drugo mogao s tako malo vremena za pripremu?‘

Anthony Joshua vs. Robert Helenius 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Joshuu se kritiziralo što je uopće prihvatio meč protiv Heleniusa, no izgleda da drugih opcija nije bilo na bacanje

Samo pet dana prije priredbe Robert Helenius je odlučio prihvatiti izazov i meč protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue. Dillian Whyte pao je na doping testu i tako se eliminirao iz cijele priče, a ‘‘Nordijska noćna mora‘‘ je uskočila na ‘‘short notice‘‘ te je do nokauta Joshui pružala solidan otpor.

Helenius nije boksač koji će pobjeđivati ta velika imena, no svakako je sposoban pružiti im otpor. Jučer se dotaknuo ovog posljednjeg, nedavnog poraza od Anthonyja Joshue te je rekao da više nije mogao pružiti s obzirom na to koliko je vremena imao za bilo kakvu pripremu.

‘‘Što sam mogao drugačije napraviti s tako malo vremena za pripremu? Mislim da bih pružio puno bolji nastup da sam imao bilo kakav trening kamp iza sebe. Imao sam nedavno prije OK kamp, ali protivnik s kojim sam se borio u Finskoj nije bio ni blizu kao ovi s velike pozornice. To je razlog zbog kojeg uopće nisam trenirao za 12 rundi teškog boksa. Uzeli smo tu borbu da imam motivacije trenirati i raditi ovaj posao‘‘, rekao je Helenius u intervjuu za Fight Hub TV.

Nije tajna da su mnogi očekivali da je Helenius tu doveden samo da padne, no on to nije imao u glavi. Do nokauta se sasvim solidno držao i pružao otpor bivšem prvaku, ali razlika u kvaliteti je na kraju ipak presudila.

Joshuu se kritiziralo što je uopće prihvatio meč protiv Heleniusa, no izgleda da drugih opcija nije bilo na bacanje. Hrgoviću, primjerice, meč nije ni bio ponuđen, a razumljivo je da Joshua i njegov tim sada ne žele velike rizike.

Linker
30. travanj 2024 21:51