K1 i Boks

Robert Helenius pred meč s Joshuom: ‘Pritisak je na njemu, mogao bi se iznenaditi kad ga udarim!‘

Robert Helenius

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Uletio je u borbu nekoliko dana prije

Robert Helenius je sparirao gotovo 80 rundi protiv Anthonyja Joshue. Helenius se prisjetio da su njihovi sparinzi bili "prilično 50-50", ali veteran je uvjeren da će Joshua biti zatečen koliko snažno udara bez pokrivala za glavu i puno manjih rukavica nego što su koristili u trening kampu. Englez Joshua (25-3, 22 KO) dosljedno je naveden kao veliki favorit za pobjedu nad Heleniusom, kasnom zamjenom za Dilliana Whytea, ali Helenius je uvjeren da večeras može izvesti čudo.

"Mislim da je to veći pritisak na njemu i da će vjerojatno ući i misliti da me nadmašuje ili nešto slično. Ipak, ja sam boksao 26 godina. Bio sam sparing partner Joshui. Mislim da imamo skoro 80 rundi sparinga zajedno i da će biti iznenađen mojom snagom udaranja.”

Također, 39-godišnji Helenius je siguran da ga nakon svih rundi koje su zajedno proveli u ringu ništa u vezi s Joshuom neće iznenaditi kada se odmjeri s bivšim IBF/IBO/WBA/WBO prvakom u glavnoj borbi večeri od 12 rundi.

"Bilo je to prije mnogo godina, ali naš sparing je još uvijek neka vrsta reference na to kako stojimo. I tada, mislim da je bilo prilično 50-50, jednak sparing. Naravno, sparirao sam sa svim tim velikim dečkima u Kličkovim kampovima, Furyjevim i Wilderovim kampovima. Sparingovao sam po cijelom svijetu, tako da imam iskustva.”

Helenius se nada da su ga Joshua i njegov tim podcijenili na temelju njegovog razornog poraza od Deontaya Wildera prije gotovo 10 mjeseci. Wilder (43-2-1, 42 KO), bivši WBC prvak, uništio je Heleniusa desnom rukom koja ga je nokautirala kasno u prvoj rundi prošlog listopada u Barclays Centeru u Brooklynu.

"To je najbolji scenarij, ako me zanemaruju jer mislim da će se šokirati kada uđe u ring sa mnom", kazao je.

Finac Helenius (32-4, 21 KO) borit će se po drugi put u samo osam dana kada se u subotu navečer susretne s Anthonyjem Joshuom. Helenius, čije su dvije pobjede tehničkim nokautom protiv Adama Kownackog pomladile njegovu karijeru, prekinuo je dugu pauzu prošle subote navečer zaustavivši Miku Mielonena (6-1, 6 KO) u trećoj rundi u finskom dvorcu Olavinlinni.

Linker
29. travanj 2024 14:13