K1 i Boks

(VIDEO) Na vaganju frcale iskre između Joshue i Heleniusa: ‘Imaš li problem sa mnom?! Možemo se i sada boriti!‘

Anthony Joshua i Robert Helenius

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Ako je suditi prema scenama s posljednjeg sučeljavanja, sutra bi u ringu O2 Arene mogli svjedočiti pravom teškaškom vatrometu

U petak je odrađeno ceremonijalno vaganje i posljednje sučeljavanje boraca uoči predstojeće boksačke priredbe u Londonu. Glavne zvijezde toga događaja bili su Anthony Joshua (25-3) i Robert Helenius (32-4), koji će, kao što je poznato, međusobnim okršajem u glavnoj borbi večeri predvoditi čitav "event" u O2 areni.

Vaga je Joshui pokazala 113,4 kilograma, a Heleniusu 113,1 kilogram. Osim "AJ"-a i "Nordijske noćne more", svi su boksači sa sutrašnjeg "carda" uspješno prošli vagu, no kako to obično na ceremonijalnim vaganjima biva, najzanimljiviji momenti odvili su se mimo same vage, odnosno tijekom posljednjeg sučeljavanja. Kao i slučaju Filipa Hrgovića i Demseyja McKeana, Joshua i Helenius također nisu skidali poglede jedan s drugog, a dojam je da je tenzija između britanskog i finskog teškaša čak bila i veća nego kod Hrvata i Australca.

Joshua i Helenius strijeljali su jedan drugog smrtno ozbiljnim pogledima, a britanska zvijezda odlučila je otići i korak dalje i napetu situaciju dodatno začiniti provokativnim upitima.

"Jesi li dobro?", upitao je Joshua Heleniusa, a ovaj mu je samo kimnuo glavom, nakon čega je bivši svjetski prvak nastavio u istom smjeru:

"Stvarno, izgledaš kao da imaš problema. Imaš nekih problema sa mnom?".

Helenius mu je kratko odgovorio: "Nemam problema", ali je i dalje probijao Joshuu izuzetno hladnim pogledom, na što "AJ" nije mogao ostati imun.

"Možemo se boriti sada, a možemo se boriti i sutra - u svakom slučaju ćemo se boriti. Ostani miran i hladan", poručio je Joshua svom protivniku za kraj sučeljavanja, na što mu je Helenius rekao: "Ja sam cool".

Ako je suditi prema scenama koje stižu s pozornice trgovačkog centra Westfield u londonskom Shepherd‘s Bushu, sutra bi u ringu O2 Arene mogli svjedočiti pravom teškaškom vatrometu.

Linker
29. travanj 2024 14:23