K1 i Boks

Roy Jones Jr. o sutrašnjem meču između Usyka i Furyja: ‘Tek će revanš pokazati tko je uistinu najbolji‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk 

 Fayez Nureldine/AFP/Profimedia
Fury i Usyk su potpisali dvostruku klauzulu o revanšu, što znači da ćemo gledati dvije borbe neovisno o ishodu i pobjedniku sutrašnjeg meča

Čekanju je konačno došao kraj. Sutra navečer konačno ćemo gledati meč za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, a to zvuči i pomalo nestvarno nakon svih problema na koje je ovaj meč u prošlosti naišao. Međutim, meč je pred vratima, a napetost na vrhuncu!

Mnogi prognoziraju što će se sutra u meču događati, a priliku nije propustio ni bivši prvak Roy Jones Jr. Jones je postavio dva ključna pitanja oko sutrašnjeg meča, no neovisno o tome, smatra da će tek revanš pokazati tko je najbolji na svijetu:

‘‘Može li Usyk izbjeći njegove prednje direkte? Može li Usyk svoje udarce učiniti značajnima? Fury vjerojatno misli da se protiv Ngannoua pojavio u lošoj formi, a istina je da ga nismo vidjeli onakvog kakvog smo željeli. U ovoj borbi jako dobro zna da se ne smije igrati, ovaj tip zna boksati. Sada se bori protiv prekaljenog veterana koji ima strašne vještine‘‘, rekao je Jones.

‘‘Ova borba je važna jer ćemo saznati koliko su istinski dobri. Ako Fury izgubi borbu, sigurno će napraviti neke promjene. Isto vrijedi i za Usyka. Druga borba će pokazati tko je uistinu najbolji, ali dok ne završi prva, nećemo znati tko je bolji borac‘‘, dodao je.

Fury i Usyk su potpisali dvostruku klauzulu o revanšu, što znači da ćemo gledati dvije borbe neovisno o ishodu i pobjedniku sutrašnjeg meča. Valja prvo pričekati sutrašnju borbu nakon koje će neke stvari sigurno biti jasnije, jedino je pitanje što će IBF učiniti sa svojom pojasom ukoliko se pobjednik ne bude borio protiv Hrgovića.

Linker
16. lipanj 2024 22:48