K1 i Boks

(VIDEO) Mentalne igre ili strah? Pogledajte kako se Fury ponašao tijekom sučeljavanja s Usykom

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 Screenshot/YouTube (DAZN Boxing)
Nakon medijske konferencije uslijedio je ‘face-off‘, a ‘Gypsy King‘ odbijao je pogledati Ukrajinca

Otprilike 48 sati dijeli nas od povijesnog meča između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja za ujedinjenje svih teškaških titula. Tim povodom u Rijadu je održana medijska konferencija na kojoj su sudjelovala oba boksača i koja je protekla u poprilično mirnom i sportskom tonu, a najveću pozornost privuklo je, dakako, sučeljavanje koje je uslijedilo po završetku presice. Iako se očekivao žestok i intenzivan "face-off", na koncu nije došlo čak ni do kontakta očima - budući da je "Gypsy King" odbijao pogledati neporaženog Ukrajinca.

Sukladno protokolu, Fury i Usyk na pozornici su najprije odradili fotografiranje, a kada je došlo vrijeme za međusobno sučeljavanje, 35-godišnji je Britanac iskoračio, sa šeširom na glavi, i gledao prema publici, dok 37-godišnji Ukrajinac, koji mu je stajao s bočne strane, nije skidao pogled s njega. Fury je, potom, skinuo šešir s glave, osmijehom komunicirao s gledateljima, napinjao mišiće, a u jednom trenutku čak i zapjevao pjesmu "Hearts On Fire" Johna Caffertyja, no ni u jednom se trenutku nije okrenuo prema Usyku. Iako je "Gypsy King" nastojao izgledati opušteno, neopterećeno i neimpresionirano svojim protivnikom, u njegovom se govoru tijela ipak moglo iščitati ponešto nervoze, dok je Usyk djelovao potpuno hladnokrvno. Kako je cijela situacija izgledala, možete pogledati u videozapisu koji slijedi.

Nakon što je napustio pozornicu, Fury je, na pitanje o tome zašto je odbijao gledati u svog suparnika, odgovorio: "On je tip zastrašujućeg izgleda. Sada sam ovdje da se opustim i pričekam subotu navečer. Sva priča je gotova".

Jesu li posrijedi Furyjeve mentalne igre, takozvana "pila naopako" ili pak, pritisak, pa možda čak i strah, saznat ćemo tek kad dođe do onog pravog sučeljavanja - u ringu Kingdom Arene.

Linker
31. svibanj 2024 19:36