Regija

Veliki uspjeh Marije Malenice: Ovakav otpor svjetskoj prvakinji dugo nije viđen!

Marija Malenica
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
‘Nikad nisam bila u ringu s jačom protivnicom, sad imam pravo vjerovati da se mogu plasirati na OI‘

Splićanka Marija Malenica (Pit Bull) upisala je novi veliki uspjeh osvojivši srebrnu medalju u kategoriji 60 kg na Svjetskom boksačkom kupu u Kölnu. U finalu se borila s dosad najvećom suparnicom u karijeri, svjetskom prvakinjom i svjetskom broj 1, Brazilkom Beatriz Ferreire.

Malenica je finale izgubila na bodove, a ostavila je fantastičan dojam na sve sudionike i goste na Svjetskom boksačkom kupu u Njemačkoj, jer tako ravnopravan otpor nepobjedivoj Brazilki, koja apsolutno vlada kategorijom 60 kg, dugo nije viđen, stoji na službenoj stranici Hrvatskog boksačkog saveza.

Marija je oduševila čak i izbornika i trenera Antu Matasa:

"Odlično se borila u sve tri runde, bilo je to prava tehničko-taktička demonstracija boksačke vještine na najvišoj razini. Marija je iznenadila i mene kao trenera, nikad nisam bio zadovoljniji, jer nisam mislio da može boksati tolikim intenzitetom protiv najkvalitetnije svjetske borkinje. U nekim dijelovima Malenica je vodila meč, na kraju je presudilo nedvojbeno iskustvo, a i reputacija Brazilke. Vidi se veliki rad i veliki napredak Malenice, a ovo nam je potvrda da spada u svjetsku elitu. Uz još pravih mečeva i sparinga do lipnja, plasman na Olimpijske igre neće nam izmaknuti", rekao je poslije meča trener Matas.

Mariji Malenici meč protiv već dugo nepobjedive Ferreire dao je dodatnu motivaciju u pripremama za olimpijske kvalifikacije u Parizu, a tamo Brazilke Ferreire neće biti, jer je ona davno osigurala bodove za Tokio. Nakon više nego uspješnih nastupa u Kölnu, Marija je rekla:

"Stvarno sam presretna svojim boksom i zadovoljna onime što sam pokazala. Nikad nisam bila u ringu s jačom protivnicom i ako se mogu ravnopravno nositi s njom, imam pravo vjerovati da se mogu plasirati na Olimpijske igre", prenosi HBS.

Linker
18. travanj 2024 06:43