K1 i Boks

Ruizov otac: ‘Andy želi borbu protiv Wildera, a Usyk i Joshua ga vide kao prijetnju‘

Ruiz i Wilder

 Screenshot (youtube, Pbc On Fox)
Ruiz se sljedećeg mjeseca bori protiv Ortiza

Još je manje od dva tjedna ostalo do obračuna između Andyja Ruiza Jr.-a i kubanskog veterana Luisa Ortiza, a jučer je i Ruizov otac otkrio kakve planove imaju ako Andy pobijedi u svom sljedećem meču. Naime, on i njegov tim namjeravaju organizirati borbu protiv Deontayja Wildera.

Prema Andyjevom ocu, Andresu Ruizu, fokus im je trenutno na Ortizu no ipak razmišljaju i malo dalje u budućnost:

‘‘Prvo želimo pobijediti borbu protiv Luisa Ortiza. Nakon toga ćemo vidjeti što će biti, ali naš ultimativni cilj jest organizirati borbu protiv Deontaya Wildera. Ukoliko sve bude kako smo planirali s Ortizom, ići ćemo na Wildera. I to želimo u petom mjesecu 2023.‘‘, rekao je Andres.

Wilder se ipak odlučio vratiti u ring, i to u desetom mjesecu, a protivnik će mu biti njegov bivši sparing partner, Robert Helenius. S obzirom da WBC čeka prvaka Tysona Furyja da donese konačnu odluku o nastavku svoje karijere, ova borba će se voditi kao ‘WBC Title Eliminator‘.

‘‘Ova borba je eliminator. Tko god pobijedi između Andyja i ‘King Konga‘, dobit će šansu boriti se za WBC pojas. Vjerujem da i Joshua i Usyk vide Andyja kao prijetnju, no svejedno će htjeti borbu protiv Furyja. To su njihove aspiracije, tu je i novac‘‘, zaključio je Ruiz.

Andy Ruiz i Luis Ortiz borit će se 4. rujna (deveti mjesec) u Los Angelesu.

Linker
27. travanj 2024 03:15