K1 i Boks

Ryan Garcia gostovao na Rizinovom eventu i poručio: ‘Želim O‘Malleyja u MMA-u i McGregora u ‘bare knuckle‘ boksu‘

Ryan Garcia

 Screenshot (youtube, Bobbi Althoff)
Boksačka zvijezda trenutno je pod suspenzijom, ali neka druga vrata mogla b se otvoriti tijekom izdržavanja kazne

Ryan Garcia u četvrtom mjesecu ostvario je jedno od najvećih iznenađenja u svijetu boksa tijekom 2024., ali vrlo brzo sve je palo u vodu. Podsjećamo, boksač ponajbržih ruku na svijetu šokantno je porazio neporaženog Devina Haneyja, nekadašnjeg apsolutnog svjetskog prvaka u lakoj kategoriji.

Bilo je to ogromno iznenađenje za boksačku javnost, ali ubrzo je isplivala informacija o Ryanovom pozitivnom doping testu. Garcia je uvjeravao javnost kako mu namještaju i da se radi o jednoj velikoj zavjeri kojom žele zaštititi Haneyja i diskreditirati njegov ugled.

Nije to bilo dovoljno da izbjegne suspenziju, a 20. lipnja (šesti mjesec) izrečena mu je suspenzija u trajanju godinu dana. Garcia je morao platiti i 1,1 milijun američkih dolara kazne, a poništena mu je i pobjeda nad Haneyjem. Nedugo poslije uslijedio je još jedan ‘‘poraz‘‘ za Ryana Garciju.

Početkom sedmog mjeseca ove godine, WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman izopćio je Garciju iz WBC organizacije. Ryan više neće moći nastupati u mečevima pod okriljem WBC-a, a Sulaiman se na ovakav potez odlučio nakon što je Ryan javno vrijeđao crnce i pripadnike islamske vjeroispovijesti. Garcia se kasnije pravdao kako je to izrekao pod utjecajem alkohola i obećao je kako će zatražiti pomoć.

U jako kratkom razmaku Pacquiao je napravio veliku štetu svojoj boksačkoj karijeri, a sreću bi mogao potražiti u nekim drugim sportovima. Naime, Garcia je proteklog vikenda gostovao u Japanu na Super Rizin 3 eventu tijekom kojeg su se obračunali Manny Pacquiao i Rukiya Anpo. Egzibicijski boksački meč završio je remijem, a Garciji se svidio ambijent na Rizinovoj priredbi.

Ryan je rekao da se želi boriti protiv najboljeg japanskog borca u svojoj težinskoj kategoriji, a japansku borilačku organizaciju istaknuo je kao svoj potencijalni dom u budućnosti. No, Garcia je također poručio kako na ‘‘nišanu‘‘ ima i neke od najvećih MMA zvijezda današnjice.

‘‘Gleadajući ovaj event postao sam motiviran da dođem ovdje i nokautiram nekog pred svim ovim japanskim fanovima. Mayweather je to učinio, ali ja bih to napravio još bolje. Ja sam mladi lav, borac na vrhuncu i tu je razlika.‘‘, započeo je Garcia, a zatim je nastavio.

‘‘Volio bih se boriti protiv onog tipa, kako mu je ime? Sean O‘Malley? ‘Suga‘ Sean O‘Malley. I protiv Conora McGregora bih se volio boriti u ‘bare knuckle‘ boksu. Velike su mogućnosti da napravim tranziciju u MMA. Znam hrvati i znam puno toga čega ljudi nisu ni svjesni da znam. Zato bih pristao na takvu borbu. Skinuo bih O‘Malleyjevu kosu u duginim bojama s njegove glave ako bismo radili MMA meč. Ne znam ni tko je ovaj Anpo koji se borio protiv Mannyja, ali on je definitivno pokušavao nokautirati Mannyja Pacquiaa i to me razljutilo. Sada želim nokautirati i njega.‘‘, između ostalog rekao je Garcia, a dodao je kako bi se volio okušati čak i s ‘‘Pacmanom‘‘.

Ryan Garcia borac je s mnogo želja, ali s premalo discipline. Uoči meča s Haneyjem nije uspio skinuti kilažu, a zatim je pao na doping. Ne sumnjamo kako su i pregovori s njim prava glavobolja za organizatore mečeva, ali vjerujemo da će Japanci ipak pokušati oformiti nekakav oblik suradnje. Hoće li išta proizaći iz te suradnje, vrijeme će pokazati.

Linker
30. kolovoz 2024 07:32