K1 i Boks

(VIDEO) Ryan Garcia zaobilazi doping suspenziju najavom borbe protiv boksačke legende

Manny Pacquiao i Ryan Garcia

 Yuichi YAMAZAKI/AFP/Profimedia
Krajem godine u Japanu bismo mogli gledati Mannyja Pacquiaa kako boksa protiv Garcije, unatoč kazni koju je 25-godišnji Amerikanac dobio nakon borbe s Devinom Haneyjem

Problematični boksač, Ryan Garcia, boravio je proteklog vikenda u Japanu kako bi gledao borbu Mannyja Pacquiaa protiv kickboksača, Rukiye Anpa, na Super Rizin 3 priredbi. Sada tvrdi da je u pregovorima s RIZIN-om za borbu protiv ‘‘Pacmana‘‘ krajem godine.

Super Rizin 3 bio je ogroman uspjeh, s preko 45 tisuća gledatelja u Saitama Super Areni i navodno više od 500 tisuća prodanih ‘‘pay-per-view‘‘ prijenosa. Promocija, koju vodi bivši predsjednik PRIDE FC-a, Nobuyuki Sakakibara, izgradila je snažnu bazu obožavatelja svojim miksom MMA, kickboksačkih i boksačkih mečeva.

Borba Ryana Garcije protiv Mannyja Pacquiaa sigurno bi privukla veliki interes i izvan Japana, a Garcia tvrdi da je upravo to u planu.

"Dogovarao sam borbu s Mannyjem Pacquiaom. Da, borit ću se protiv njega", rekao je nakon povratka u Sjedinjene Države. "Da, to je egzibicijski meč. Borim se protiv Mannyja Pacquiaa, ljudi. Idemo to odraditi. Dolazi uskoro. Pokušavamo to srediti. Sigurno krajem godine."

Garcia je trenutno pod suspenzijom u Sjevernoj Americi do travnja 2025., ali Japan nema komisiju koja bi mu mogla zabraniti sudjelovanje u egzibicijskom meču. Dok neki mogu gledati na cijelu stvar kao lukav način da se zaobiđe suspenzija zbog dopinga, Garcia to predstavlja kao prijeko potrebnu žarišnu točku koja će mu pomoći da sredi svoj život.

"Pokušavam se više usredotočiti, prestati piti, prestati raditi puno s*anja koje sam radio", rekao je.

Garcia je u posljednje vrijeme u svojevrsnoj silaznoj spirali. Njegovo ponašanje uoči borbe s Devinom Haneyem bilo je uznemirujuće, a mnogi su sumnjali da je usred mentalne krize. Nakon pobjede tvrdio je da su sve to bile umne igre koje su mu pomogle pobijediti u borbi. No, i dalje je u vijestima iz pogrešnih razloga.

Bi li egzibicijska borba protiv 45-godišnje legende boksa, Mannyja Pacquiaa, držala Garciju podalje od nevolja? Možemo se nadati.

Linker
16. rujan 2024 14:42