K1 i Boks

Ryan Garcia oglasio se nakon što je bio pozitivan i na B uzorku: ‘Plačem noću zbog toga, nisam varalica!‘

 Ryan Garcia 

 Sam Hodde/Getty images/Profimedia
Pobjeda će mu sada, kako stvari stoje, najvjerojatnije biti poništena, a izgledno je i da ga čeka suspenzija na neki određeni period

Dugo su se čekali konačni rezultati famoznog B uzroka u slučaju Ryana Garcije, odnosno, nedavnog pada na doping testu nakon velike pobjede nad Devinom Haneyjem. Jučer su za njega stigle loše vijesti – bio je pozitivan na istu supstancu kao i u A uzorku prilikom inicijalnog testiranja, na supstancu Ostarin.

Ostarin je selektivni modulator androgenih receptora (SARM) koji stimulira rast mišića, a zabranjen je od strane Svjetske antidoping agencije (WADA) zbog svojih svojstava povećanja performansi. Ostarin nije odobren za ljudsku upotrebu ni u jednoj zemlji i često se nabavlja putem crnog tržišta​.

Povodom cijelog slučaja, ponovno se oglasio i sam Garcia:

‘‘Osjećam se povrijeđeno i oštećeno zbog svih optužbi koje su mi stavljene na teret. Ja znam činjenicu da nisam varalica‘‘, rekao je Garcia za DAZN.

‘‘Nikada nisam bio varalica. Toliko sam naporno radio cijelog svog života i sada je jedna od mojih najvećih pobjeda u riziku zbog čistih laži. Istinski sam povrijeđen. Po noći plačem jer znam da će mi ovo uprljati pobjedu. Dopuštamo istinskim varalicama, onima koji reklamiraju prave steroide, poput Victora Contea, da oblikuju organizacije kao što je i VADA. Zašto uopće slušamo tog lika? Meni tu nešto smrdi. Zašto mi jednostavno ne priznate pobjedu?‘‘, još je rekao Garcia.

Izgleda da se Garcia jako teško miri s onim što mu se trenutno događa, a to je i za očekivati nakon onakve pobjede nad Haneyjem. Pobjeda će mu sada, kako stvari stoje, najvjerojatnije biti poništena, a izgledno je i da ga čeka suspenzija na neki određeni period.

Linker
26. svibanj 2024 14:55