K1 i Boks

Ryder uoči okršaja s Canelom: ‘Ima puno kilometraže i teških borbi iza sebe, to je sigurno ostavilo traga‘

 ULISES RUIZ Afp
Britanac smatra da ponajbolji boksač svijeta više nije "onaj stari"

Pored UFC-ove 288 priredbe, onošto će definitivno, u očima borilačke publike, obilježiti predstojeću noć sa subote na nedjelju jest boksački meč između Canela Alvareza (58-2-2) i Johna Rydera (32-5). Veliki Meksikanac će u okršaju s britanskim boksačem braniti sve četiri relevantne svjetske titule (WBC, WBA, WBO i IBF) u supersrednjoj kategoriji i u ring na stadionu Akron u Guadalajari ući kao ogroman favorit. Unatoč minimalnim šansama za iznenađenje, njegov protivnik vidi svoje šanse u Canelovoj možebitnoj "potrošenosti".

- Budimo pošteni; Canelo ima puno kilometara na satu, ne postaje mlađi i imao je mnogo teških borbi. Godina 2021. doista je uzela danak Saulu s tri borbe u godini (protiv Avnija Yildirima, Billyja Joea Saundersa i Caleba Planta, op.a.) Očito je postao neprikosnoven, ali tko zna kakav je danak to uzelo duboko u njegovom tijelu - rekao je Ryder voditelju Marcosu Villegasu u razgovoru za Fight Hub TV, pa dodao:

- Očigledno, prošla godina nije bila sjajna za Canela s obzirom na poraz od Dmitrija Bivola. Posljednja borba protiv Genadija Golovkina također nije bila njegova "vintage" izvedba. Pobijedio je, ali je zaradio i operaciju. Sada se vraća, ne znamo što je u njemu ostalo, ali moramo ga tretirati kao da je najbolji Canelo ikada.

Što će 32-godišnji Meksikanac isporučiti saznat ćemo vrlo skoro (nedjelja, oko 5 sati ujutro), a "bookmakeri" očigledno ni najmanje ne sumnjaju u njegovu dominantnu izvedbu, budući da je, prema kladionicama, koeficijent na Canela 1,05, dok je na Rydera 8,50.

Linker
02. svibanj 2024 14:11