K1 i Boks

‘Šanse su mu nula posto‘: Ponajbolji boksač svijeta ne vjeruje u Ngannoua, Jared Anderson se ne slaže

Francis Ngannou

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sve više boksača javno se izjašnjava na temu borbe između Ngannoua i Furyja

Gotovo cijela borilačka javnost složna je da su šanse Francisa Ngannoua u boksačkom meču protiv Tysona Furyja gotovo pa nikakve ili čak nepostojeće. Ngannou iza sebe nema niti jedan jedini profesionalni boksački meč, a 28. listopada (deseti mjesec) pokušat će iznenaditi WBC-ovog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, neporaženog Tysona Furyja.

Podsjećamo, Fury je odradio 34 profesionalna boksačka meča i slavio je čak 33 puta. Deontay Wilder uspio je izvući remi u prvom međusobnom obračunu, ali naredna dva meča izgubio je prekidom. Fury je bez ikakve dileme jedan od najboljih boksača na svijetu, a Terence Crawford sinoć je na konferenciji za medije dao komentar s kojim će se mnogi složiti.

‘‘Koliko posto šanse daješ Francisu da iznenadi Tysona Furyja?‘‘, pitao je ‘‘Schmo‘‘, a Crawfordov odgovor bio je vrlo kratak.

‘‘Nula, nula (posto).‘‘, rekao je Terence.

Jedan boksač ipak se ne slaže u potpunosti s Crawfordom. Neporaženi Jared Anderson, jedna od najvećih nada teške kategorije, vjeruje da Ngannou može doći do pobjede protiv Furyja. Naravno, Anderson favorizira Furyja, ali smatra da postoji način kojim Ngannou uistinu može iznenaditi ‘‘Gypsy Kinga‘‘.

‘‘On ima udaračku šansu na kraju dana. Uspije li pogoditi svojim udarcem, Tyson se možda ne pridigne. Bude li Francis pogledao meč između Conora McGregora i Floyda Mayweathera, shvatit će da mu je cilj ostati što dulje u meču. On (Ngannou) će imati svoju snagu udarca kroz cijeli meč, kao što je Charles Martin imao u meču protiv mene.‘‘, u razgovoru za Sky Sports rekao je Jared Anderson koji je početkom mjeseca porazio Martina.

Zanimljivo je da se Anderson odlučio dotaknuti meča između McGregora i Mayweathera. Mnogi su mišljenja da je Conor deklasiran u tom meču, ali irski MMA borac ušao je u desetu rundu tog meča i pogodio je Mayweathera s nekoliko dobrih udaraca tijekom borbe. Uspije li Ngannou izdržati tako dugo, veće su mu šanse da će u nekoj fazi borbe pronaći metu svojim razornim udarcima. U tom slučaju se povećavaju i šanse za njegovu eventualnu pobjedu, ali činjenica da Furyja nije uspio nokautirati niti Deontay Wilder, jednostavno nam govori da će Ngannou jako teško uspjeti napraviti iznenađenje.

Linker
04. svibanj 2024 04:41