K1 i Boks

Saudijci ne prestaju oduševljavati: Turki je potvrdio meč Bivola i Beterbieva, ali i povijesni obračun promotorskih kuća!

Dmitry Bivol (lijevo) i Artur Beterbiev (desno)

 Screenshot (youtube, Fight Hub Tv)
Meč za apsolutnog prvaka poluteške kategorije održat će se početkom šestog mjeseca

Protekli mjesec pojavile su se glasine o ugovaranju meča između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola. Dvojica poluteškaša drže sve četiri svjetske titule u poluteškoj kategoriji, obojica su neporaženi i ovo je meč koji boksački fanovi silno žele gledati.

Posljednjih par godina priželjkujemo ovo uparivanje, ali promotori i federacije nikako nisu uspijevale ishodovati dogovor koji bi nam omogućio taj spektakularni meč. Srećom, u priču su sada umiješani Saudijci, a Turki Alalshikh i ekipa ne oklijevaju previše.

1. lipnja (šesti mjesec) Bivol i Beterbiev trebali bi ukrstiti rukavice, a pobjednik tog meča postat će apsolutnim prvakom svijeta u poluteškoj kategoriji. Jedan od njih izgubit će i svoj status neporaženosti, a Turki Alalshikh gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija, potvrdio je kako planiraju da se ovaj meč uistinu održi prvog dana u šestom mjesecu.

Na istoj priredbi mogli bismo gledati još pregršt zanimljivosti. Naime, Turki je odlučio iskoristiti rivalstvo između dvije ponajveće promotorske kuće na svijetu. Eddie Hearn i njegov Matchroom Boxing veliki su rivali s Frankom Warrenom i Queensberry Promotions kućom. Warren i Hearn godinama spadaju među najveće i najpopularnije boksačke promotore na svijetu, a Saudijci žele napraviti svojevrsni ‘‘5 vs. 5‘‘ event.

Pet Hearnovih boksača i pet Warrenovih boksača međusobno će biti upareni, vjerojatno 1. lipnja (šesti mjesec) na eventu koji će predvoditi Bivol i Beterbiev. Eddie i Frank već su pristali na ovu ideju, a preostaje nam vidjeti hoće li Saudijci uparivati prvake iz njihovih redova ili će u igri biti i boksači bez pojasa.

‘‘Desetljećima se vodi bitka Hearnovih i Warrenovih. Matchroom protiv Queensberryja. To je bez dileme najprepričavanije rivalstvo u sportu. Sada, zahvaljujući viziji njegove ekscelencije, Turkija Alalshikha, borilački fanovi svjedočili su rukovanju koje je srušilo internet. Ovo će biti neviđena boksačka noć u Rijadu i svima će dugo ostati u pamćenju.‘‘ rekao je Hearn nakon postizanja dogovora.

Što dodati, osim da Saudijci rade sjajne stvari za boks i jedva čekamo saznati uparivanja za ovaj povijesni boksački event.

Linker
12. travanj 2024 02:41