K1 i Boks

Sauerland o Hrgovićevom meču s McKeanom: ‘Morali smo prihvatiti, ne može se boriti s propalicama prije Usyka‘

Kalle Sauerland

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
‘Volio bih da ponovno imamo svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a smatram da bi Filip mogao biti taj‘, istaknuo je El Animalov promotor

Filip Hrgović produžio je suradnju sa svojom dosadašnjom promotorskom kućom, Wasserman Boxingom, do kraja tekuće godine, a upravo su braća Sauerland u posljednjim medijskim istupima iznijela svoja viđenja obračuna između najboljeg hrvatskog boksača i Demseyja McKeana.

Kalle Sauerland govorio je o okolnostima koji su dovele do meča neporaženih teškaša, te povukao paralelu između Hrgovića i Zhanga.

"Divizija je, nažalost, usporila, svi znamo zbog kojih razloga, a to je utjecalo na boksače poput Filipa Hrgovića ili Joea Joycea. Oni moraju uzimati ovakve borbe, to su iskusni boksači koji su se godinama probijali kroz amatersku scenu, obojica su osvojili medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a od tada je prošlo mnogo vremena. Oni ne mogu sjediti ili boksati s osrednjim protivnicima, morali su preuzeti ovaj rizik jer ne žele doći u priliku da se eventualno bore protiv Oleksandra Usyka ili Tysona Furyja bez jakih mečeva, jednostavno se boriti protiv McKeana i Zhanga. McKean je vrlo ‘živ‘ protivnik, a 12. kolovoza bit će velika noć za boks u teškoj diviziji", rekao je 46-godišnji promotor za Boxing News, a o nadolazećem meču između Hrgovića i McKeana, ali i otegotnim okolnostima El Animalovog puta prema tituli, Kalle je govorio i za Seconds Out.

"Kroz povijest smo imali mnogo svjetskih prvaka kojima smo bili promotori, u posljednjih 15 godina imali smo četiri ili pet prvaka teške kategorije, i volio bih da ponovno imamo jednog. Smatram da bi Filip Hrgović mogao biti taj čovjek. Kad govorimo o čekanju na ‘title shot‘, on je savršen primjer. Još u veljači 2021. godine određeno je da se bori za ‘final eliminator‘, a mi smo sada u srpnju 2023. i još uvijek čekamo napad na titulu. Aktivnosti su osobito ograničene kada je u pitanju IBF jer ako dogovorite drugu borbu, a oni vas zovu da boksate za naslov, vi ispadate iz igre. Morate biti vrlo oprezni što radite i zato smo oduševljeni što znamo da Usyk boksa krajem kolovoza, a Hrgović sredinom mjeseca", rekao je Sauerland pa zaključio:

"Morali smo prihvatiti meč s McKeanom kako bismo Filipu pružili solidnu borbu prije izazova kao što je napad na titulu. Borba s McKeanom je vrlo ‘živa‘ borba i mi ćemo biti oprezni, ali to su rizici koje moramo preuzeti, Hrgović mora prihvaćati borbe takvog tipa. Ne možete se boriti s propalicama prije Usyka ili Furyja".

Nedugo potom, i mlađi brat Sauerland govorio je o istoj temi za za Boxing Social:

"Hrgović mora pobijediti McKeana, bit će to težak meč, ali ako pobijedi, očekujem naredbu da se bori za titulu s pobjednikom između Usyka i Duboisa. Rečeno nam je da će biti tako, ali znate da se mnogo toga može dogoditi u boksu, kao što smo i viđali do sada", rekao je Nisse, pa dodao:

"Bit će to prvi put da se Hrgović bori u Ujedinjenom Kraljevstvu i lijepo je što će tamošnji navijači imati priliku vidjeti Filipa izbliza. El Animal bi trebao pružiti pravi spektakl, bit će predborba Joshui i Whyteu i jedva čekam njegov meč".

Linker
25. travanj 2024 12:24