K1 i Boks

Shakur se ispričao legendarnim boksačima zbog svoje izvedbe, rivali sasuli paljbu: ‘Nitko se ne boji ove propalice‘

Shakur Stevenson

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
26-godišnji Shakur Stevenson na meti je mnoštva kritičara, unatoč pobjedi jednoglasnom odlukom

Vrlo neuvjerljivu izvedbu pružio je Shakur Stevenson (21-0) danas u ranim jutarnjim satima. Novopečeni WBC-ov prvak lake kategorije jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Edwina De Los Santosa, ali puno bolji nastup očekivao se od 26-godišnjeg Shakura.

Stevenson je došao na priredbu u Las Vegas kako bi se okitio svjetskom titulom, ali i s namjerom da ostavi što bolji utisak kojim bi privukao pažnju najboljih boksača lake kategorije. Pažnju je privukao, ali ne na pozitivan način.

‘‘Trebao sam ponuditi 10 posto ovoj propalici. Bio sam previše velikodušan.‘‘, napisao je Devin Haney putem Twittera, a upravo Haneyja je Shakur naslijedio kao WBC-ov prvak.

Ranije ove godine Haney je nudio Shakuru raspodjelu 75-25 posto u slučaju da odrade međusobni obračun, ali Shakur je odbio boksati za tako neravnomjernu raspodjelu ukupnog honorara. Haney sada smatra da Shakur nije zaslužio niti tih 25 posto.

‘‘Prekinite s tim narativom o preplašenosti. Nitko se nikada nije bojao te propalice. Htio je pažnju i to je nešto zbog čega svi oni koriste moje ime.‘‘, dodatno je poručio Devin Haney koji se zasad odlučio na prelazak u superlaku kategoriju, ali nije isključen povratak u kategoriju do 61 kg.

Ništa manje kritičan nije bio niti Ryan Garcia. Jedan od popularnijih boksača u nižim kategorijama prvo je isticao kako vidio De Los Santosa kao boljeg boksača zbog agresivnosti koju prezentira u ringu, ali vjerovao je kako suci to neće nagraditi.

Zatim se Garcia osvrnuo i na komentatore koji su konstantno navodili kako Edwin De Los Santos promašuje svojim udarcima.

‘‘Svi pričaju o tome kako Edwin ne pogađa, ali osim ako nisam slijep, ne vidim da Shakur išta pogađa ili baca, samo odugovlači.‘‘, napisao je Garcia, a kritiziranje je okončao još jednim ‘‘tvitom‘‘.

‘‘Zamislite da ste otišli na ovaj meč uoči Formula 1 vikenda (u Vegasu). Ja bih tražio povrat novca i vratio bih se ravno u krevet, jer toliko bih pospan bio nakon bivanja tamo. Recite mi tko će pobijediti, ne mogu oči zadržati otvorenim.‘‘, poručio je Garcia.

Inače, Shakur Stevenson i Edwin De Los Santos boksali su za svjetsku titulu u noći s četvrtka na petak, jer tijekom vikenda slijedi utrka Formule 1 u Las Vegasu. ESPN je zatražio od Top Rank promotorske kuće da ugovore ovaj meč ranije tijekom tjedna. Poanta je da velikim sponzorima i rukovoditeljima bude omogućen odlazak na veliki boksački event, ali ESPN također nije htio nagomilati svoj program tijekom vikenda. Utrka Formule 1 u centru je pažnje.

‘‘Barem će Formula 1 biti uzbudljiva. Vroom Vroom‘‘, poručio je George Kambosos Jr., bivši apsolutni svjetski prvak u lakoj kategoriji.

Svjestan lošeg nastupa bio je i sam Shakur. 26-godišnji američki boksač ispričao se legendarnim boksačima koji su uživo došli pogledati njegov meč.

‘‘Cijenim Floyda Mayweathera i ispričavam mu se. Ispričavam se i Andreu Wardu i Terenceu Crawfordu. Oni su moji uzori i došli su vidjeti odličan nastup, a ja sam pružio lošu izvedbu.‘‘, poruka je Shakura nedugo nakon meča.

‘‘Dobar si onoliko koliko je dobar tvoj posljednji meč.‘‘, izreka je koju nerijetko slušamo u borilačkim sportovima. Shakur Stevenson sada je na udaru kritičara, ali samo jedna vrhunska izvedba navela bi sve da zaborave ovu blijedu izvedbu na priredbi u Las Vegasu.

Linker
30. travanj 2024 12:29