K1 i Boks

Shakur Stevenson prekidom debitirao u lakoj kategoriji: Postao je obveznim WBC-ovim izazivačem

Shakur Stevenson

 ELSA/Getty images/Profimedia
Nevjerojatno opasni američki boksač ostao je neporažen i nakon prelaska u višu kategoriju

Jedan od najvećih potencijala u svijetu boksa nastavio je svoj pobjednički niz. 25-godišnji Shakur Stevenson (20-0, 10 KO) jutros je upisao svoju jubilarnu 20. pobjedu u profesionalnoj karijeri. Američki boksač debitirao je u lakoj kategoriji (-61 kg) i tehničkim nokautom u šestoj rundi porazio je Shuichira Yoshina (16-1-0).

Japanski borac bio je neporažen do današnjeg nastupa u New Jerseyju, ali Shakur Stevenson jednostavno je neka viša klasa borca. Rušio je Stevenson, odnosno slao je na pod protivnika u drugoj i četvrtoj rundi, a kulminacija je nastupila u šestoj rundi.

Sudac je prekinuo meč dok je Yoshino još bio na nogama. Protestirao je Japančev tim na ovaj prekid i ponekad je šteta što se boksački mečevi pomalo olako prekidaju, jer ovo je bio podosta čudnovat prekid. Ipak, Stevenson je dominirao od početka do kraja i sudac je očito planirao zaštiti Japanca od teže štete.

Prezentirao je Shakur svoju nevjerojatnu brzinu i preciznost u ovom meču, a raznovrsnim kombinacijama stvarao je ogromne probleme Yoshinu. Time je Shakur uspješno debitirao u lakoj kategoriji u koju je prešao nakon što je pao vagu u prošlom meču protiv Robsona Conceicaoa.

Podsjećamo, Shakur je držao WBO i WBC titule svjetskog prvaka u superperolakoj kategoriji, ali prekoračenjem gornje granice kategorije ostao je bez titula. Bio je to njegov posljednji meč u kategoriji do 130 ‘‘pounda‘‘ i sada ga vjerojatno čeka napad na svjetsku titulu u jednoj od najjačih težinskih kategorija u boksu.

Devin Haney u toj kategoriji drži sve četiri svjetske titule, a 20. svibnja (peti mjesec) čeka ga meč protiv Vasyla Lomachenka. Osim njih dvojice, pri vrhu lake kategorije su i boksači poput Gervonte Davisa, Ryana Garcije, Isaaca Cruza, Georgea Kambososa, Gustava Lemosa itd.

Stevenson je pobjedom protiv Yoshina postao obveznim WBC-ovim izazivačem za titulu i čekat će rasplet meča između Lomachenka i Haneyja. Shakur je definitivno sjajno pojačanje već ionako strašnoj lakoj kategoriji, a nadamo se da ćemo imati priliku pogledati što više međusobnih okršaja pri vrhu te kategorije.

Linker
25. travanj 2024 13:37