K1 i Boks

Shakur Stevenson želi vidjeti borbu Oleksandra Usyka i najperspektivnijeg američkog teškaša: ‘On može srušiti Ukrajinca!‘

Jared Anderson

 ELSA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Elsa/getty Images/profimedia
Svi vide Amerikanca kao iduću veliku boskačku zvijezdu

Američka boksačka javnost ima velika očekivanja od Jareda Andersona (15-0, 14 KO), 23-godišnjeg teškaša iz Ohija. Andersona se još od prvih profesionalnih nastupa etiketira kao ‘‘najvećeg američkog potencijala‘‘ u teškoj kategoriji, a boksač nadimka ‘‘The Real Big Baby‘‘ zasad opravdava očekivanja.

Anderson je u noći sa subote na nedjelju u Ohiju odradio svoj 15. profesionalni nastup u karijeri, a ostao je stopostotan i nakon borbe s bivšim svjetskim prvakom. Charles Martin (29-4-1, 26 KO) uskočio je u ovaj meč na ‘‘short notice‘‘ umjesto Zhana Kossobutskog koji nije ishodio vizu, a bila je to jako dobra zamjena od strane organizatora.

Naime, Charles Martin početkom 2016. godine osvojio je IBF-ovu titulu svjetskog prvaka, a ring je dijelio s nekim elitnim teškašima poput Anthonyja Joshue i Luisa Ortiza. Martin je sada poslužio kao odličan test Andersonovih sposobnosti, a uz nešto manje probleme, Anderson je ponovno položio ispit.

Jedan od onih koji je impresioniran Andersonovom izvedbom jest Shakur Stevenson. Također, smatra da polako dolazi vrijeme da se bori s najboljima na svijetu, a posebno ga intrigira potencijalni okršaj s Ukrajincem, Oleksandrom Usykom.

“Želim ga vidjeti kako se bori protiv Usyka, to je borba koju bih volio gledati."

U rasponu godine, Usyk (20-0, 13 KO) postao je vjerojatno najbolji borac na svijetu. Uzastopne pobjede nad Anthonyjem Joshuom donijele su mu IBF, WBO i WBA naslove u teškoj kategoriji. Sada, u drugoj obrani svojih pojaseva, Usyk će se suprotstaviti Danielu Duboisu.

Ako izuzmemo Tysona Furyja, Usyk se smatra najboljim borcem kojeg teška kategorija može ponuditi. Okršaj protiv njega mogao bi biti prevelik korak za Andersona u ovoj fazi, no što se tiče Stevensona, on vjeruje da je njegov 23-godišnji prijatelj spreman na takav pothvat.

“Mislim da je Usyk stvarno veliki borac, ali isto tako mislim da Jared pravog ‘psa‘ u sebi. Bilo bi zanimljivo vidjeti borbu boksača i ‘psa‘, a mislim da bi tu Anderson prevladao, on može srušiti Ukrajinca", zaključio je.

Linker
24. travanj 2024 12:51