K1 i Boks

Shannon Briggs i službeno u 'bare knuckle' boksu

Shannon Briggs
 DANIEL BOCKWOLDT / DPA / AFP
Nakon što je prije nekog određenog vremena najavio kako odlazi u 'bare knuckle' boks, legendarni Shannon Briggs sad je to i ostvario. Bivši boksački teškaški prvak potpisao je ugovor s BKFC organizacijom i uskoro bi trebao debitirati u njihovom ringu.

48-godišnji Briggs meč nije odradio od 2016. godine, kad je savladao malo poznatog Emilija Zaratea čime je svoj omjer doveo na 60 pobjeda i šest poraza. Posljednjih godina najviše je postao poznat po provociranju Vladimira Klička, a nakon toga i Davida Hayea, u nadi ugovaranja meča protiv jednog od njih dvojice. To mu ipak nije uspjelo, odnosno ostao je bez tog velikog meča. U medijima se ipak uspio zadržati na račun svojih redovnih eskapada.

No, čini se kako će sad napokon nakon dugo vremena nastupiti i to bez rukavica. Nedavno je to sam najavio, ali rijetko tko mu je vjerovao prije nego što je sam Bare Knuckle Fighting Championship otkrio ime Briggsa kao njihovo novo pojačanje. On će tako postati drugi bivši profesionalni boksački prvak u ovoj organizaciji, nakon Paulieja Malignaggija. Prvi nastup mogao bi ostvariti čim prođe trenutna "korona kriza".

Briggs je titulu svjetskog prvaka WBO organizacije osvojio 2006. godine kad je savladao Serheja Liakovicha, no isti je izgubio već u prvoj obrani, kad je bolji od njega bio Sultan Ibragimov. 2010. godine napao je WBC pojas, no nije mogao ništa protiv legendarnog Vitalija Klička.

Linker
22. travanj 2024 17:47