K1 i Boks

Shannon Briggs izazvao Tysona Furya: ‘Nikakve ekshibicije, sve ću ih nokautirati!‘

Shannon Briggs 

 Joe Toth/BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
Djeluje prilično samouvjereno dok spominje velika boksačka imena

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji, Shannon Briggs, nedavno je za iFL TV prozvao Tysona Furyja na borbu i najavio svoj skorašnji povratak. Kada je priupitan oko povratka u ring, već je znao i točan datum.

"Bit će to 6. kolovoza (8. mjesec), idemo šampione!"

Za izbor protivnika u povratničkom nažalost nije spomenuo neko veće ime, jer izgleda da nisu zainteresirani.

"To mora biti pravi protivnik, ali nažalost nisam uspio ispregovarati neka velika imena. Vratit ću se korak po korak, a onda ću napasti titulu svjetskog prvaka."

Zatim je komentirao Tysonov nokaut protiv Dilliana Whytea, s kojim je izgleda oduševljen.

"Onaj aperkat je bio savršen, on je i dalje u formi i trenira. Nadam se da ću u iduće dvije godine postići ono što želim i pružiti mu priliku da zaradi novac sa mnom. On je trenutno najbolji teškaš na svijetu, radi ono u čemu je najbolji."

Također je prokomentirao nadolazeću borbu Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue.

"Nadam se da će se Joshua pojaviti u najboljem mogućem izdanju, a i Usyk je jako motiviran s obzirom na cijelo ratno stanje u njegovoj državi. Ali nadam se da će ga Joshua zaskočiti, iako Usyk je nevjerojatan prvak, čvrst i teško ga je pobijediti."

"Svi pričaju o nekakvim ekshibicijama, ali ja ću ih sve nokautirati." - zaključio je bivši prvak.

Već duže vrijeme se nagađa da će se Tyson Fury predomisliti oko odlaska u boksačku mirovinu, a postoji nekoliko razloga za to. Krenimo s time da Fury i dalje svakodnevno trenira, a nedavno je imao i verbalno prepucavanje s Joe Joyceom. Također se pričalo o tome da Fury čeka ishod meča između Joshue i Usyka kako bi konačno odlučio hoće li se umiroviti ili ne. Sada kruži informacija koju prenosi Daily Mail, a to je da bi se Fury trebao boriti s pobjednikom za ujedinjenje svih titula u Saudijskoj Arabiji 17. prosinca u Saudijskoj Arabiji, te da će ta vijest službeno biti objavljena idući tjedan.

Briggs je već u svojim 50-im godinama, tako da jedini motiv koji bi mogao imati za prozivanje svjetskog prvaka je vjerojatno novac.

Linker
26. travanj 2024 02:42