K1 i Boks

Sinoć je održan Glory 90 event: Srpski teškaš Nikola Filipović nije uspio izboriti nastup na Grand Prixu

Nikola Filipović (lijevo) vs. Nabil Khachab (desno)

 Screenshot (twitter, Glory)
28-godišnji Nikola FIlipović borio se protiv 40 kilograma težeg Marokanca

Totalno u sjeni sinoćnjeg boksačkog spektakla, Glory je jučer održao svoj Glory 90 event. Vjerojatno najveća kickboksačka organizacija na svijetu odabrala je ovaj termin vjerojatno prije nego je najavljen ‘‘Day of Reckoning‘‘ event i pretpostavljali su da neće imati veliku konkurenciju od strane ostalih borilačkih evenata.

Saudijci su im pokvarili plan velikim boksačkim spektaklom i Glory 90 event jednostavno je pao u drugi plan. No, nekoliko zanimljivih mečeva gledala je publika u Rotterdamu.

Nas je najviše zanimala sunaslovna borba večeri. Marokanac Nabil Khachab (27-4-1) i srpski teškaš Nikola Filipović (11-3-0). Njihov meč ujedno je bio i kvalifikacijski za veliki Gloryjev Grand Prix o kojem smo vam pisali ranije danas (LINK).

Prije svega, nevjerojatna je razlika u kilaži s između ove dvojice boraca. Nabil Khachab na vaganju je težio 153,5 kilograma, dok je Nikola Filipović bio gotovo punih 40 kilograma lakši (113,6 kg).

Prema službenim podacima s Gloryjeve web stranice, Khachab je četiri centimetra niži (188 cm - 192 cm), ali unatoč građi koja ne odlikuje elitnog sportaša, Khachab je pružio odličan nastup i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Filipovića. Konstantan pritisak, visok tempo i raznovrsni udarci doveli su Khachaba do pobjede.

Neki bi teško povjerovali da borac od 150-ak kilograma može biti tako dobro kondicijski spreman, ali Khachab je dokazao da može i zasluženo je izborio mjesto na Gloryjevom Grand Prixu. Marokanac će biti jedan od najvećih autsajdera na turniru osmorice, ali itekako može pomrsiti račune nekim zvučnijim imenima.

Endy Semeleer borio se u glavnoj borbi večeri i lakoćom je obranio titulu prvaka u velter kategoriji. Fantastični Semeleer upisao je tri nokdauna već u prvoj rundi protiv izazivača Anwara Ouleda-Chaiba i došao je do pobjede tehničkim nokautom. Bila je to treća obrana titule za Semeleera.

Njemački kickboksač Enriko Kehl, uz Semeleera je bio najzvučnije ime Glory 90 eventa. Fantastični borac lake kategorije oduševio je nastupom protiv Belgijca Armana Hambaryana i do pobjede je došao tehničkim nokautom u trećoj rundi. Kehl je tom pobjedom izborio napad na titulu koja je u vlasništvu Tyjanija Beztatija, a bit će to prava kickboksačka poslastica. Jedva čekamo taj meč!

Glory je tim eventom zaključio ovu kalendarsku godinu. Ukupno 12 evenata organizirali su ove godine, što je povećanje za tri eventa u odnosu na prošlu godinu. Nadamo se da će Glory nastaviti u još većem tempu i sljedeće godine, jer borilački svijet treba jaku kickboksačku organizaciju.

Rezultat sinoć održanog Glory 90 eventa pročitajte u nastavku ovog članka.

Glory 90 - rezultati priredbe:

Glavni dio priredbe:

Endy Semeleer def. Anwar Ouled-Chaib by TKO (3 knockdowns, R1 at 1:53) – za Gloryjevu titulu u velter kategoriji

Nabil Khachab def. Nikola Filipovic via jednoglasnom odlukom sudaca – kvalifikacijski meč za Gloryjev Grand Prix u teškoj kategoriji

Teodor Hristov def. Murthel Groenhart via jednoglasnom sudačkom odlukom

Enriko Kehl def. Arman Hambaryan by TKO (standing knockdown) - R3, 0:20

Berjan Peposhi def. Miguel Trindade via podijeljenom sudačkom odlukom

Mohamed Touchassie def. Brice Kombou by TKO (3 nokdauna - R1, 1:52

Preliminarni dio priredbe:

Cihad Kepenek def. Michal Blawdziewicz via podijeljenom sudačkom odlukom (30-27, 28-29, 30-27, 30-27, 30-27)

Nina van Dalum def. Debora Evora via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27, 30-27)

Linker
26. travanj 2024 13:10