K1 i Boks

Službeno je! Jake Paul protiv Andersona Silve krajem sljedećeg mjeseca

Paul vs. Silva

 Instagram (jake Paul)
‘Problem Child‘ pred izazovom karijere

Ovih dana se nešto intenzivnije špekuliralo o sljedećem protivniku Jakea Paula. Govorilo se da će to biti legendarni Anderson Silva, ali prije par sati došla je i službena potvrda da će se Paul i Silva boriti 29. listopada (deseti mjesec) u Gila River Areni u Phoenixu.

Bit će to Paulov šesti profesionalni boksački meč, a u trenutno posljednjem nastupu svladao je još jednog bivšeg UFC borca, Tyrona Woodleyja. Vijest o službenom zakazivanju meča podijelio je sam Paul na društvenim mrežama, a pokazalo se i da se ovih dana točno špekuliralo.

Inače, u posljednje vrijeme Paul nikako nije imao sreće s protivnicima. Prvo mu je otkazan meč protiv Tommyja Furyja zbog Furyjevih problema sa zakonom, da bi Paulov tim pronašao zamjesnkog. Radilo se tada o Hasimu Rahmanu Jr.-u, no zbog nemogućnosti skidanja kilograma Paul i njegov tim su odlučili otkazati cijeli event.

Što se legendarnog Silve tiče, ‘Spider‘ se iz MMA-a povukao 2020. godine kada ga je tehničkim nokautom pobijedio Uriah Hall. Prije godinu dana vratio se u boksački ring gdje je pobijedio veterana Tita Ortiza, a sredinom prošle godine odradio je još jedan boksački meč protiv Julia Cesara Chaveza kojeg je također pobijedio, ali podijeljenom odlukom sudaca.

Mora se priznati da je ovo uistinu respektabilan potez od strane Paula. Iako je Silva u 48. godini života, svejedno mu je najveći izazov u dosadašnjoj boksačkoj karijeri. Hoće li Paul srušiti još jednog UFC-ovog veterana, saznat ćemo već sljedećeg mjeseca.

Linker
15. travanj 2024 14:15