K1 i Boks

Službeno smo ostali bez velikog boksačkog meča zakazanog za ovaj vikend: ‘Benn je izbjegao školovanje‘

Chris Eubank Jr. i Conor Benn

 Steven Paston/PA Images/Profimedia
Chris Eubank Jr. i Conor Benn trebali su predvoditi veliku priredbu u O2 Areni

Ovo vikenda nije bilo zakazano previše boksačkih uzbuđenja na najvišoj razini, ali meč Conora Benna i Chrisa Eubanka Jr.-a definitivno je bio najzvučniji i puno su organizatori uložili u organizaciju same borbe.

Nažalost, ono što se očekivalo prije nekoliko dana službeno je i dobilo potvrdu - Benn i Eubank ipak se neće boriti ovog vikenda. Razlog otkazivanja borbe leži u tome što je Benn pao na doping testu, a u krvi mu je pronađen klomifen, lijek koji se inače koristi za liječenje neplodnosti kod žena koje nemaju ovulaciju.

Chris Eubank Jr. htio se i dalje boriti, unatoč Bennovom padu na doping testu. Eubankov tim konzultirao se sa stručnjacima koji su im rekli kako Benn na temelju svojih nalaza ne dobiva nikakvu prednost, ali svejedno je pao na testiranju. Nadzorni odbor britanskog boksa ekspresno je objavio kako neće odobriti održavanje tog meča, a žurnim sudskim postupkom organizatori su pokušali održati meč ‘‘živim‘‘.

Eddie Hearn i pravni tim Matchroom Boxinga pokušali su promijeniti odluku odbora, ali pokušaj je prošao neuspješno. Mogli su organizatori čekati još jedno saslušanje, ali odluka bi došla tek u petak, a Hearn je smatrao kako se radi o predugom čekanju s obzirom da je meč bio zakazan za subotu navečer te su kompletno otkazali borbu.

‘‘Conor je uhvaćen u korištenju nedozvoljene supstance i borba je otkazana. Ne mogu vjerovati. Ispričavam se fanovima i svima koji su kupili ulaznice, putovali i rezervirali hotelske sobe. Ovo se nije trebalo dogoditi. On je izbjegao školovanje, zasad.‘‘, objavio je Eubank Jr. na svojim društvenim mrežama.

Ne samo da je ovaj meč otkazan, nego i cijela priredba u londonskoj O2 Areni. Rivalstvo Conora Benna i Chrisa Eubanka Jr.-a utemeljeno je i na rivalstvu njihovih očeva koji su boksali 1990. i 1993. godine. Eubankov otac slavio je u prvom meču, a drugi je završen neriješenim ishodom. Neporaženi Conor Benn (21-0) išao je po osvetu protiv Chrisa Eubanka Jr.-a (32-2-0), ali morat ćemo još neko vrijeme pričekati na ovaj meč.

Linker
24. travanj 2024 05:32