Regija

Andrej Kedveš sjajno debitirao u Gloryju: Mareks Pelcis nije se mogao nositi s pritiskom hrvatskog borca

Andrej Kedveš

 Screenshot (youtube, Glory)
26-godišnji Slavonac dokazao je da pripada elitnoj kickboksačkoj organizaciji

Napokon smo dočekali početak Glory: Collision 5 eventa, a osim glavne borbe večeri u kojoj nastupa Antonio Plazibat, posebno zanimljiv bio nam je i uvodni meč na preliminarnom dijelu priredbe.

Andrej Kedveš (19-4-0), 26-godišnji hrvatski kickboksač lake kategorije debitirao je pod okriljem Gloryja, a talentirani Đakovčanin borio se protiv Mareksa Pelcisa (10-3-0). Britansko-latvijski kickboksač također je debitirao u Gloryju, ali debi neće pamtiti po dobrome. Andrej Kedveš opravdao je ulogu favorita i porazio je Pelcisa jednoglasnom odlukom sudaca.

Najavio je Kedveš da će možda nešto sporije otvoriti meč, a tako je i bilo. Mareks Pelcis djelovao je bolje na samom početku i pogodio je Kedveša s nekoliko čistih udaraca ručnim tehnikama. Brzo se Pelcis opustio i počeo je sve češće pogađati i kružnim udarcima nogom. Kedveš je tražio svoj ritam, a dosta često su borci završavali i u klinču tijekom prve runde. Nije Andrej uspijevao pronaći ritam za svoje ‘‘low kickove‘‘, ali rundu je zatvorio s nekoliko čistih udaraca među kojima se isticao ‘‘spinnning backfist‘‘ kojim je pogodio Pelcisa u posljednjim sekundama prve runde. Četiri suca bodovala su rundu u korist Kedveša (10-9), a jedan sudac vidio je Pelcisa kao boljeg borca u prvoj rundi. Kedveš je definitivno ukrao rundu ‘‘backfistom‘‘ pred kraj runde.

Pelcis kao da je pomalo usporio početkom druge runde, a Kedveš je dobio samopouzdanje i preuzeo je kontrolu. Pritiskao je Andrej svog protivnika, a sredinom runde još je jednom pogodio ‘‘spinning backfistom‘‘. Vrlo dinamičan meč gledali smo tijekom druge runde, a Pelcis se također ‘‘probudio‘‘ kako je runda odmicala. Kedveš je puno više pogađao ‘‘kickovima‘‘, dok je Pelcis bio konkretniji s boksačkim kombinacijama. Odličan lijevi ‘‘low kick‘ pogodio je Kedveš 50-ak sekundi prije kraja runde i bio je blizu da pošalje Pelcisa na tlo tim ‘‘low kickom‘‘. Druga runda završila je otvorenom razmjenom, ali puno uspješniji bio je Kedveš. Rekao je Andrej da će sporije otvoriti meč, ali da će brzo nametnuti ritam koji Pelcis neće moći pratiti. Nakon dvije runde moglo se reći da je Kedveš bio u pravu sa svojom najavom. Kedveš je jednoglasno uzeo drugu rundu rezultatom 10-9 i Pelcis je trebao trebao dominantnu treću rundu ili pobjedu prekidom za preokret.

I u trećoj rundi Kedveš je uspio sjajno pogoditi ‘‘spinning backfistom‘‘, a Pelcisa je pogodio nakon minutu i 10 sekundi treće runde. Čisto je taj udarac odsjeo na glavi Pelcisa, ali treba odati poštovanje i čvrstom Pelcisu koji je primio mnoštvo čistih udaraca, ali niti jednom mu sudac nije morao brojati zbog nokdauna. Kontrolirao je Kedveš borbu i u trećoj rundi, a sve češće je pogađao i koljenima u tijelo protivnika. Pelcis nije imao rješenja za našeg kickboksača koji je fizički i kondicijski došao besprijekorno spreman. Jako dobar debi odradio je Andrej Kedveš unutar Gloryja i dokazao je kako pripada vjerojatno najboljoj kickboksačkoj organizaciji na svijetu.

Andrej Kedveš ugovor s Gloryjem potpisao je na dvije godine i trebao bi odraditi minimalno pet mečeva. Ta brojka može varirati, ovisno o njegovim rezultatima, a vjerujemo da bi se Kedveš mogao zadržati u Gloryju i puno dulje. Hrvatski kickboksač pokazao je svoju kvalitetu, ali osim kvalitete, Kedveš posjeduje i vrlo atraktivan stil borbe kojim će privlačiti publiku da gledaju njegove mečeve.

Uvodni meč u Gloryju odradio je jako dobro, a želimo mu puno sreće i uspjeha u svim narednim mečevima koji su pred njim. Bravo Andrej!

Linker
06. svibanj 2024 18:53