K1 i Boks

Stephen Fulton i dalje je neporažen: Američki boksač rutinski je obranio titule svjetskog prvaka

Stephen Fulton

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
‘‘Cool Boy Steph‘‘ pružio je taktički fantastičnu izvedbu protiv Daniela Romana

Izuzev Joea Cordine i Devina Haneyja, uspješnu boksačku večer u meču za svjetsku titulu imao je i Stephen Fulton (21-0-0). 27-godišnji američki borac uspješno je obranio svoju WBC i WBO titulu u super bantam (-122 lbs) kategoriji.

32-godišnji Amerikanac Daniel Roman (29-4-0) pokušao je preoteti Fultonove titule, ali bezuspješno. Fulton je slavio jednoglasnom odlukom nakon 12 rundi.

Veliki je favorit bio Fulton uoči ovog meča, a tu ulogu u potpunosti je opravdao. Dvojica sudaca sve su runde bodovali u korist Fultona (120-108), dok je Nathan Palmer meč bodovao rezultatom 119-109 u korist Fultona.

218 naprema 113 statistika je pogođenih udaraca u korist prvaka koji je od samog početka nametnuo svoj ritam, sjajno je kontrolirao distancu i rutinski je došao do nove pobjede.

''Opak sam utisak ostavio večeras. Pripremao sam se za ovo. Rekao sam vam da ću lako odraditi posao, a da borba ovisi o tome kakvog ću se raspoloženja probuditi. Probudio sam se osjećajući se dobro.'', rekao je Fulton neposredno nakon meča.

Što se tiče sljedećeg protivnika, jedno ime jasno se ističe. Uzbekistanac Murodjon Akhmadaliev (10-0, 7 KO) trenutno drži WBA (Super) i IBF-ovu titulu u super bantam kategoriji. 25. lipnja (šesti mjesec) čeka ga iskusni Ronny Rios (33-3-0), ali Fulton vjeruje kako će Uzbekistanac nadimka ''MJ'' doći do pobjede.

''Već znate da želim MJ-a kao sljedećeg protivnika. Moramo završiti ovaj posao, ali puno poštovanja i za Daniela Romana.'', dodao je Stephen Fulton.

Sažetke meča između Fultona i Romana možete pogledati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 04:06