K1 i Boks

(VIDEO) Kakav način za postati svjetskim prvakom! Velšanin je brutalnim nokautom digao publiku na noge

Joe Cordina vs. Kenichi Ogawa

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Neporaženi Velšanin Joe Cordina okitio se IBF-ovom titulom svjetskog prvaka u super perolakoj kategoriji

Devin Haney i George Kambosos nisu bili jedini boksači koji su sinoć boksali za titulu svjetskog prvaka. Motorpoint Arena u Walesu ugostila je obračun za IBF-ovog svjetskog prvaka u super perolakoj kategoriji.

34-godišnji Japanac Kenichi Ogawa (26-2-1, 1 NC) branio je pojas koji je osvojio krajem 11. mjeseca protekle godine, a protivnik mu je bio domaći predstavnik Joe Cordina (15-0-0, 9 KO).

30-godišnji Velšanin iza sebe ima dobru amatersku karijeru, a 2015. godine okitio se titulom europskog prvaka u lakoj kategoriji. Meč za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka najveći je u njegovoj dosadašnjoj karijeri, a Cordina ga je odradio maestralno.

Nešto više od jedne runde, trebalo je Cordini da dođe do titule, a osvojio ju je na spektakularan način. Velšanin je fintirao lijevom rukom, a zatim je iskoristio Japančevo nisko držanje lijeve ruke i sjajno ga je pogodio desnicom.

Teško uzdrmani Ogawa završio je na tlu i bilo je itekako vidljivo kako se Japanac neće pridići nakon ovoga. Zanimljivo je kako je Ogawa ipak pokušao, ali nije bio niti blizu.

image

Kenichi Ogawa

Bradley Collyer/PA Images/Profimedia

Čak i da se pridigao, jedini ispravan potez bio bi prekid meča, jer Ogawa bi pretrpio nepotrebnu dodatnu štetu. Drugi je to poraz japanskog boksača u karijeri, a Wales je dobio svjetskog prvaka.

Podigao je Cordina publiku na noge, a nakon borbe istaknuo je kako se radi o jednostavno nevjerojatnom osjećaju.

Snimku njegovog fantastičnog nokauta možete pogledati OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 16:27