K1 i Boks

Što ako Joshua ili Wilder izgube svoje sljedeće mečeve? ‘Borba će lošije izgledati na papiru, ali i dalje se možemo boriti‘

Deontay Wilder

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Deontay Wilder želi Joshuu bez obzira na ishode narednih mečeva, ali nije siguran da će doći do tog meča

Borba između Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue nešto je o čemu se priča gotovo cijelu ovu kalendarsku godinu, ali ova godina ipak nam nije pružila taj dugoočekivani okršaj.

Iako će Joshua odraditi čak tri meča unutar ove kalendarske godine, niti jedan od tih mečeva neće biti protiv Wildera. Joshua je u četvrtom mjesecu porazio Jermainea Franklina, zatim je u osmom mjesecu dobio Roberta Heleniusa, a godinu će okončati borbom protiv Otta Wallina.

Na istoj priredbi boksati će i Deontay Wilder protiv Josepha Parkera, a dođu li Joshua i Wilder do pobjeda u svojim mečevima, na red bi napokon trebao doći i njihov međusobni obračun. No, što ako Joshua izgubi od Wallina ili Wilder od Parkera? Deontay Wilder tvrdi da nema brige, jer on je i u tom slučaju voljan boksati protiv Joshue.

‘‘Naš meč se može dogoditi, neovisno o pobjedi, porazu ili remiju. Naravno, ako pobijedimo, naša borba bit će zanimljivija i bolje će izgledati na papira. Mislim da će on (Joshua) pobijediti, a ja ću definitivno poraziti Parkera.‘‘, rekao je Wilder u razgovoru za ‘‘The Last Stand‘‘.

Ono što Wildera puno više brine, jesu Joshua i njegovi promotori, točnije, Eddie Hearn. Wilder smatra da Eddie Hearn jednostavno izbjegava ugovoriti taj meč.

‘‘On ne želi taj meč jer ne vjeruje u svoj proizvod. Joshua je jedini tip koji donosi novac Matchroomu (promotorska kuća Eddieja Hearna). Oni ne žele da njihov biznis padne u moje ruke, jer ja sam netko tko drugima završava karijere.‘‘, rekao je Wilder.

‘‘Bronze Bomber‘‘ očito je prepun samopouzdanja, ali fokus bi trebao usmjeriti ka Josephu Parkera. Nakon toga doći će vrijeme da razmišlja o meču protiv Joshue, a mi se uistinu nadamo da ćemo tijekom sljedeće kalendarske godine napokon gledati tu borbu. Ipak su to dvojica ponajboljih teškaša kroz posljednjih nekoliko godina.

Linker
03. svibanj 2024 11:44