K1 i Boks

Što je s revanšom između Canela i Bivola? Eddie Hearn otkrio je najnovije informacije

Dmitry Bivol (lijevo) vs. Canelo Alvarez

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Dvojica ponajboljih boksača na svijetu prvi meč odradili su u petom mjesecu 2022. godine

Podosta se stišala priča oko revanša između Dmitryja Bivola i Canela Alvareza. Meksikanac je u petom mjesecu prošle godine prešao u polutešku kategoriju unutar koje se nadao preuzeti WBA (Super) titulu svjetskog prvaka. Dmitry Bivol bio je veliki autsajder prema kladionicama, ali ispostavilo se da ‘‘bookmakeri‘‘ nisu dobro procijenili šanse ruskog boksača.

Bivol je nadboksao Canela, porazio ga je jednoglasnom odlukom, ostao je neporažen i obranio je svoju titulu svjetskog prvaka. Meksikanac je s druge strane izgubio prvo mjesto na brojnim relevantnim ‘‘P4P‘‘ ljestvicama, a u devetom mjesecu vratio se u supersrednju kategoriju.

Jednoglasnom odlukom Canelo je porazio Gennadyja Golovkina, a Eddie Hearn u 12. mjesecu prošle godine progovorio je o sljedećem Canelovom protivniku.

‘‘Zahvalni smo što će John Ryder dobiti priliku, imao je odličnu godinu. Ako Canelo Alvarez želi taj privremeni WBO pojas, volio bih ga dovesti u Englesku. To bi bila velika stvar za britanski boks. Mislim da bi i on to želio, ali i John Ryder je definitivno zaslužio tu priliku. Nadam se da ćemo uspjeti to organizirati‘‘, rekao je Hearn.

Mnogi boksački fanovi tada su se zapitali: a što je s revanšom protiv Bivola? Eddie Hearn napokon je ponudio više informacije o tome gostujući u DAZN-ovom tjednom ‘‘Boxing Showu‘‘.

‘‘Trenutna situacija je takva da Eddy Reynoso (Canelov trener) i ja radimo Canelov plan za 2023. godinu. Canelo je već izjavio da želi jedan uvodni meč nakon povratka od ozljede (ručnog zgloba). Nada se povratku u svibnju (5. mjesec), a jako dobre su šanse da protivnik bude John Ryder. On je obvezni izazivač za WBO-ovu titulu i privremeni je prvak u supersrednjoj kategoriji (-76,20 kg). Eddy Reynoso bio je ipak jasan po jednom pitanju. Canelo želi revanš s Dmitryjem Bivolom).‘‘, otkrio je Hearn.

Kad je u pitanju ugovaranje revanša, Hearn je dodao da se pregovori vode oko težinske kategorije u kojoj bi se revanš održao. Poluteška kategorija (79,38 kg) podosta je visoka kategorija za Canela koji se nekako najugodnije osjeća u supersrednjoj (-76,20 kg), ali problem ne leži u samoj kilaži, nego u činjenici da bi Canelo mogao ostati bez pojaseva u supersrednjoj kategoriji ako predugo ne bude branio titule. U njegovom vlasništvu trenutno su WBA, IBF, WBO i WBC titule, odnosno Canelo je apsolutni prvak svijeta u supersrednjoj kategoriji.

‘‘Rasprava se vodi oko poluteške ili supersrednje kaegorije. Canelo ne želi izgubiti svoje pojaseve u supersrednjoj kategoriji. Puno toga će ovisiti o tome što će narediti nadležna tijela. Znajući Canela, on će vjerojatno htjeti revanš u poluteškoj kategoriji.‘‘, dodao je Hearn.

Uglavnom, Meksikanac je i dalje zainteresiran za novi obračun protiv Bivola, Eddie Hearn također je zainteresiran, a gotovo sigurno je da Bivol nema ništa protiv. Neke ostale, odnosno ‘‘politika‘‘ u boksu mogla bi stvoriti određene probleme, ali ne sumnjamo da će uključene strane pronaći zadovoljavajuće rješenje.

Linker
19. travanj 2024 11:29