K1 i Boks

Što kaže statistika udaraca? Jake Paul doslovno je školovao Mikea Perryja čije brojke izgledaju poražavajuće

Jake Paul vs. Mike Perry

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Bivši UFC-ov borac bacao je jako malo udaraca, ali primio je gotovo polovicu udaraca koje je Paul uputio

Nadali su se MMA fanovi kako je Mike Perry ‘‘taj‘‘, onaj koji može zaustaviti niz Jakea Paula. Nekadašnji YouTuber posljednjih godina prometnuo se u ‘‘ubojicu MMA boraca‘‘. Ben Askren, Tyron Woodley dvaput, Anderson Silva i Nate Diaz gubili su u boksačkim mečevima protiv momka koji se nekoliko godina bavi boksom, a Mike Perry bio je nova uzdanica MMA svijeta.

Za razliku od gore spomenutih imena, Perry nije na zalasku karijere, nego je zapravo u ‘‘primeu‘‘ svoje borilačke karijere. ‘‘Platinum‘‘ odlične nastupe pruža u ‘‘bare knuckle‘‘ boksu, ali kad je navukao rukavice i ušao u ring s Paulom, gotovo ništa nije pokazao.

Presudnim se pokazao i faktor koji se često spominje kad je u pitanju Jake Paul i njegovi mečevi s MMA borcima. Radi se o razlici u fizičkoj veličini. Borba je bila ugovorena u kruzer kategoriji (90,7 kg), dok je Mike Perry tijekom svoje MMA karijere nastupao kao velteraš (-77 kg). Puno viši, dulji i teži od Perryja bio je Jake Paul, ali i tehnički potkovaniji.

Prednji direkt Jakea Paula bio je jedan od ključeva njegove pobjede. Čak 52 prednja direkta pogodio je Paul tijekom ovog meča, a plasirao ih je 142. Mike Perry zaustavio se na mizernih 11 ‘‘jabova‘‘, a bacio ih je 49. 36,6 posto uspješnost je Paulovog prednjeg direkta, dok je Perry bio znatno neprecizniji s 22,4 posto.

Mučio se Perry sa skraćivanjem distance i pogodio je samo 33 udarca tijekom 19 minuta i 12 sekundi borbe. Manje od dva udarca po minuti upisao je ‘‘Platinum‘‘ boksajući protiv Paula, a jako malo ih je i bacio. Ukupno 122 puta pokušao je pogoditi Jakea, što znači da 27 posto njegovih udaraca pronašlo metu.

Pogledate li CompuBoxovu statistiku, uočit ćete koliko je Paul bio precizniji, frekventniji i konkretniji. 96 puta Jake je pogodio Perryja, a bacio je čak 226 udaraca tijekom ovog meča. Uspješno od 42,5 posto naspram Perryjevih 27 posto itekako je dobar pokazatelj razlike u kvaliteti.

image

CompuBox statistika udaraca

Compubox

Treća runda jedina je runda koja je ponudila svojevrsni egal. Paul je u toj rundi donekle usporio pogodivši 13 udaraca, dok se Perry ‘‘probudio‘‘ i upisao je 12 točnih udaraca. Sve ostale runde debelo su na strani Paula, a posebno četvrta runda (31-5).

Mike Perry poznat je kao boksač kod kojeg je obrana gotovo pa nepostojeća. ‘‘Platinum‘‘ udarce blokira glavom i oslanja se na svoju srčanost i nesalomljivi ratnički duh. Ovaj put nije bilo dovoljno biti srčan i hrabar.

Linker
04. rujan 2024 06:09