K1 i Boks

(VIDEO) Neće biti potrebe za anketama, imamo nokaut godine: Talentirani Kanađanin brutalno je ‘ugasio‘ mladog Amerikanca

Lucas Bahdi (lijevo) vs. ‘‘H2O‘‘ Sylve (desno)

 Julio Aguilar/Getty images/Profimedia
Nokaut kojim je 30-godišnji Lucas Bahdi došao do nove pobjede brzo je postao viralan diljem kugle zemaljske

Sinoć održani boksački spektakl na Floridi predvodili su Mike Perry i Jake Paul. Tehničkim nokautom u šestoj rundi slavio je Paul, a do prekida meča došlo je nakon ukupno trećeg nokdauna. Nije bilo smisla puštati borbu da se nastavi, jer Perry je nepotrebno akumulirao štetu i bio je potpuno bezopasan po Jakea Paula u tim trenucima borbe.

Paul je odradio odličan nastup, jedan od najboljih u dosadašnjoj karijeri i definitivno će biti priča dana u svjetskim borilačkim medijima. No, veliku pažnju zaslužuje i momak imena Lucas Bahdi (17-0). 30-godišnji Kanađanin nadimka ‘‘Prince‘‘ vjerojatno vam nije naročito poznato ime, ali ono što je napravio sinoć, danas će obići cijeli svijet.

Bahdi je bio dio eventa koji su predvodili Paul i Perry, a njegov meč protiv Ahstona ‘‘H20‘‘ Sylvea (11-1-0) poslužio je kao jedna od brojnih uvertira za glavnu borbu večeri. Međutim, Bahdi je ‘‘ukrao show‘‘ na spektaklu u Tampi.

Oba boksača neporaženi su ušli u ovaj okršaj unutar lake kategorije (-61,2 kg). Nakon prvih pet rundi dvoboja, Sylve je bio u vodstvu, lako moguće da je uzeo svih pet rundi. Izgledalo je kao da 20-godišnjak nadimka ‘‘H2O‘‘ sigurno kroči ka 12. pobjedi u karijeri, sve do druge polovice šeste runde.

Oba boksača gotovo istovremeno plasirali su desni kroše, ali Bahdijev udarac odsjeo je ranije. Sylve je zateturao, a Bahdi je prezentirao ‘‘ubilački instinkt‘‘. Ekspresno je Kanađanin reagirao plasiravši još jedan odličan udarac desnicom, na što je povezao precizan lijevi kroše. Sylve je zaspao već na nogama, a dok je padao, Bahdi je plasirao još jedan udarac desnicom.

‘‘Faceplant‘‘, odnosno pad licem prema dolje način je na koji je ova borba završila. 20-godišnji američki boksač brutalno nokautiran ostao je ležati, a mnogi su složni kako je ovo favorit za najbolji nokaut godine. Ariel Helwani otišao je nešto dalje i ovaj nokaut nazvao je ‘‘jednim od najopakijih koje je ikad vidio.‘‘

Ne samo da je upisao jedan od najboljih nokauta u ovoj godini, Mahdi je došao i do velikog preokreta kojim je zadržao nulu u rubrici poraza. 17. pobjedu u karijeri dugo će pamtiti, a ovakvim nokautom sigurno si otvara vrata ka nešto većim i zvučnijim mečevima.

Preostaje nam vidjeti kako će se ovako težak poraz odraziti na karijeri Ashtona Sylvea. ‘‘H2O‘‘ je bio na glasu kao veliki talent i jako brzo upisao je 11 pobjeda u karijeri. Odličan meč odrađivao je i protiv Bahdija, ali trenutak nepažnje skupo ga je koštao. Ovakvi nokauti nerijetko mijenjaju karijere i dovode do silazne putanje, ali 20-godišnjeg Sylvea tek čekaju najbolje boksačke godine i ovaj poraz može mu poslužiti kao važna lekcija za sve ono što slijedi.

Linker
06. rujan 2024 19:43