K1 i Boks

Što kažu kladionice? Filip Hrgović značajan je favorit u borbi protiv Daniela Duboisa

Filip Hrgović

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Prvi službeni koeficijenti pokazuju da je Hrgović značajno favoriziran u svom sljedećem meču

Filip Hrgović (17-0, 14 KO) službeno se vraća u ring 1. lipnja u Rijadu na ‘Matchroom vs. Queensberry: 5v5‘ priredbi, a protivnik će mu biti britanski boksač, Daniel Dubois (20-2, 19 KO). Meč je potvrđen na press konferenciji u Londonu uoči priredbe. Ovo je jedna od pet borbi na "undercardu" glavnog meča večeri, ujedno i okršaja za ujedinjenje poluteškaških pojaseva između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola.

Najbolji hrvatski boksač, prema najranijim procjenama, u borbu će ući kao favorit protiv Duboisa. Prvi službeni koeficijenti pokazuju da je Hrgović značajno favoriziran u svom sljedećem meču. Oddschecker.com stranica postavila je našeg predstavnika na mjesto izglednog pobjednika u omjeru 1/4. Prema decimalnom koeficijentu kakvog inače koristimo, to znači da je koeficijent na Hrgovića 1.25, a na njegovog protivnika je 3/1, odnosno 4.00 u decimalnom obliku. To govori da je Hrvat više nego čvrsti favorit protiv Britanca.

Na stranicama poznatog boksačkog foruma, boxingforum24.com, postavljeno je pitanje i otvoreno glasanje za korisnike foruma - za koga misle da će izaći kao pobjednik u Rijadu i na koji način će slaviti. Zasada čak 67% glasova tvrdi da će Hrgović pobijediti prekidom, a njih 13 posto da će Dubois slaviti prekidom. Mali dio, devet posto korisnika foruma tvrdi da će ‘El Animal‘ slaviti sudačkom odlukom, a njih skoro osam posto smatra da će suci odlučiti u korist britanskog predstavnika. Ostatak korisnika izjavilo je da ne znaju, odnosno da nisu sigurni u pobjednika.

Linker
18. travanj 2024 11:36