K1 i Boks

Što kažu kladionice? Pogledajte kako se predviđa večerašnji meč Zhileija Zhanga i Joea Joycea

Zhilei Zhang (lijevo) i Joe Joyce (desno)

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Pretražili smo dostupnu ponudu u pet hrvatskih kladionica

Brojimo sitno do večerašnjeg revanša između Zhileija Zhanga i Joea Joycea. Ova dva boksača sastat će se u svom drugom meču nakon što je "Big Bang" pobijedio Joycea prekidom u šestoj rundi prije pet mjeseci.

Činjenica je da će Joyce biti silno motiviran da se osveti za jedini poraz u karijeri, a definitivno mora ići na to jer mu je 38 godina i vjerojatno neće imati novu priliku doći do borbe za naslov s Oleksandrom Usykom koji drži, između ostalog, WBO pojas teške kategorije. Ista je situacija i sa Zhangom, koji je jedini poraz u karijeri doživio prošle godine od našeg Filipa Hrgovića, a sada drži privremeni pojas. Ipak, njemu je 40 godina te bi ga poraz isto tako bacio u ponor i teško je za povjerovati da bi dobio novu priliku.

Mišljenja boksačkih stručnjaka i fanova podosta su različita te nema nekog većinskog i čvrstog uvjerenja tko će slaviti. Normalno, svi britanski analitičari dižu Joycea u nebo, ali nemali je broj onih koji predviđaju novu pobjedu za Kineza. Upravo zbog toga, odlučili smo zaviriti u ponudu kladionica da bismo vidjeli tko je prema njima favorit u večerašnjem okršaju.

Pretražili smo dostupnu ponudu u pet hrvatskih kladionica te smo mogli zamijetiti da je sve podosta izjednačeno, ali blagu prednost ima Zhang. Tako je na SuperSportu koeficijent na pobjedu Kineza 1,85, dok je na Joycea 2,00. PSK nudi nešto veći koeficijent na Zhanga (1,90) dok je Joyce i dalje na 2,00. Germania nudi nešto manje tečajeve te su oni 1,80 - 1,90 u korist Zhanga. Cro Bet i Favbet imaju iste koeficijente kao i SuperSport (1,85 - 2,00).

Iz ovih podataka vidi se da je sve jako blizu i potvrđuje se sve gore napisano, ali blaga prednost se daje Zhangu, što je i očekivano imajući na umu ishod prvog meča. Ipak, kladionice ne moraju uvijek biti u pravu te je jedino pravo mjerilo meč koji ćemo gledati večeras, a podsjećamo, trebali bi u ring poslije 23 sata.

Linker
20. travanj 2024 14:53