K1 i Boks

Što se događa s Gloryjevim Grand Prixom? Fanovi su bijesni na organizaciju zbog izostavljanja Ben Saddika

Jamal Ben Saddik

 Orange Pics BV/Alamy/Alamy/Profimedia
Ponajbolji teškaš na svijetu neće biti dio Gloryjevog turnira osmorice

Velika očekivanja imali su kickboksački fanovi od ovogodišnjeg Gloryjevog Grand Prixa za teškaše. Iako se turnir osmorice još nije niti održao, fanovi su već sada poprilično razočarani i Glory trpi mnoštvo kritika na svojim društvenim mrežama.

Već u samom startu, fanovi su bili nezadovoljni jer Jamal Ben Saddik nije jedan od osmorice teškaša koji će nastupiti na turniru. Ben Saddiku je krajem prošle godine istekla 15-mjesečna suspenzija zbog korištenja nedozvoljenih supstanci i ove godine može se vratiti nastupima. Međutim, turnir je bio upotpunjen borcima koji su plasman izborili kroz kvalifikacijske mečeve, a naš Antonio Plazibat dobio je pozivnicu, takozvani ‘‘wildcard‘‘.

Nakon što je Plazibat otpao zbog ozljede, mnogi su bili uvjereni kako će Glory ubaciti Jamala u taj turnir. No, umjesto hrvatskog teškaša Glory je uvrstio Nordinea Mahieddinea u ždrijeb turnira. Fanovi su konstantno prozivali organizaciju inzistirajući da Ben Saddik nastupi na turniru, a prilika se otvorila prije nekoliko dana.

Nordine Mahieddine također je otkazao nastup zbog ozljede, a Glory je putem društvenih mreža pitao fanove koga žele vidjeti na turniru osmorice. Tri teškaša bila su u ponudi: Benjamin Adegbuyi, Jamal Ben Saddik i Cihad Kipenek.

Ben Saddik dobio je uvjerljivo najviše glasova u komentarima, ali Benjamin Adegbuyi na kraju je odabran kao borac koji će nastupiti na turniru. Ne moramo niti spominjati koliki gnjev navijača su izazvali čelnici Gloryja tom objavom, ali postoji objašnjenje.

Gloryjev dopredsjednik Scott Rudmann tvrdi kako je Ben Saddik dobio ponudu, ali istu je navodno odbio. Rico Verhoeven također iznosi tu stranu priče, dok je Ben Saddik također komentirao Gloryjevu objavu na Instagramu.

‘‘Šteta što ne govore kompletnu priču.‘‘, poručio je Jamal.

image

Komentar Gloryja i Ben Saddika

Screenshot (instagram, Glory)

Društvenim mrežama kruži informacija kako je Ben Saddik odbio ponudu iz dva razloga. Prvi je taj jer su ga odlučili angažirati tek nakon što su dvojica boraca otkazali nastup na turniru. Nešto manje od tri tjedna udaljeni smo od turnira i Ben Saddik ne može proći kompletan trening kamp u tako kratkom periodu.

Također, Ben Saddik u posljednje vrijeme trenira na Tajlandu zajedno s Nabilom Khachabom. Ben Saddik vuče marokanske korijene, pa su tako on i Khachab zapravo sunarodnjaci. Ako bi Ben Saddik uskočio umjesto Mahieddine, odmah u prvom krugu turnira morao bi se boriti protiv Nabila Khachaba, jer Mahieddine je trebao biti Khachabov protivnik.

Ben Saddik je zbog svega toga odbio poziv Gloryja, a najviše u cijeloj priči gube fanovi. S obzirom na stanje Gloryjeve teške kategorije, Ben Saddik je puno prije trebao dobiti poziv za nastup na turniru. Istina da je pozitivan dopinški test velika mrlja na njegovoj karijeri, ali suspenzio je odradio i spreman je za nove nastupe. Jamal Ben Saddik gotovo sigurno je jedan od tri najbolja Gloryjeva teškaša, a Gloryjev veliki Grand Prix jednostavno neće biti potpun bez njega i našeg Plazibata.

Možda su pojedini fanovi u pravu kad tvrde da organizacija štiti Rica Verhoevena...

Linker
19. travanj 2024 22:55