K1 i Boks

(VIDEO) Zavirite u trening kamp Rica Verhoevena: ‘Kralj kickboksa‘ trenira zajedno s Tomom Aspinallom

Tom Aspinall (lijevo) i Rico Verhoeven (desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Gloryjev prvak teške kategorije naporno se spremao za teškaški Grand Prix

Sve smo bliže Glory Heavyweight Grand Prix eventu. 9. ožujka (treći mjesec) održat će se Glory HGP, a nizozemski Arnhem bit će grad domaćin. Osam ponajboljih Gloryjevih teškaša nastupit će na turniru, a sve borbe turnira održat će se iste večeri.

Rico Verhoeven najveći je favorit turnira bez ikakve dileme. Fantastični Nizozemac kralj je teške kategorije još od 10. mjeseca 2013. godine. Dakle, više od deset godina Rico je na prijestolju Gloryjeve ‘‘kraljevske‘‘ kategorije, a titulu prvaka uspješno je branio čak 11 puta.

Verhoeven će turnir otvoriti borbom protiv Sofiana Laidounija, Francuza koji spada među ponajveće autsajdere samog turnira. Autsajder je zbog činjenica da odmah u prvom kolu ide na Rica, ali da se ždrijeb odvio drukčije, Laidouni ne bi bio u krugu užih favorita za osvajanje turnira.

Naravno, Laidounija se ne može unaprijed otpisati, kao niti jednog od osmorice teškaša unutar turnira. Borci poput Tariqa Osara, Levija Rigtersa ili Bahrama Rajabzadeha mogu pomrsiti račune bilo kome, a turnirski format nudi pregršt dodatnih zanimljivosti.

Borci koji svoje mečeve završe brzo i sa što manje ozljeda, ulazit će u sljedeću fazu s osjetnom prednošču u odnose na one koji prođu rat već u prvom nastupu te večeri. Dakle, mnoštvo je faktora koji mogu odrediti pobjednika turnira i nerijetko se na takvim turnirima događalo da pobjednik ne bude onaj koji je nominalno najbolji kickboksač.

Rico Verhoeven u više je navrata priznao kako nije naročiti pobornik turnirskog formata, ali svjestan je da fanovi voli takve turnire i da je kickboks najveću popularnost uživao dok je K-1 organizirao turnire takvog formata. Morat će Rico dokazati da je ‘‘kralj‘‘ čak i kad nastupa izvan svoje ‘‘zone komfora‘‘, a pripremama je pristupio jako ozbiljno.

Dobar dio trening kampa Verhoeven je odradio u Evolution Fitness XL dvorani. Vjerojatno vam je dobro poznato ime ove dvorane, jer i naš Ante Delija proteklih nekoliko tjedana trenira tamo. Radi se o dvorani smještenoj u Engleskoj, u gradiću St. Helens nedaleko od Liverpoola. Tom Aspinall glavno je ime te dvorane, a Verhoeven i Aspinall surađuju već nekoliko godina.

Tom Aspinall tvrdi kako njihova suradnja traje 3-4 godine. Ponekad on putuje u Nizozemsku, a ponekad Rico Verhoeven dolazi u njegovu dvoranu. Jedan drugog čine boljim borcima i zajedno napreduju.

Što se još Aspinallu sviđa po pitanju Verhoevena, a što Verhoeven izvlači iz suradnje s Aspinallom, možete pogledati u novom videu na Gloryjevom YouTube kanalu. Gloryjeve kamere zavirile su u Ricov trening kamp i definitivno preporučamo da izdvojite osam minuta i pogledate djelić Ricovih treninga i sparinga s Aspinallom.

Video je ispod ovog teksta.

Linker
29. travanj 2024 23:43