K1 i Boks

(VIDEO) ‘Nagazna mina‘ Gloryjevog Grand Prixa? Pogledajte kako je 153 kilograma težak Marokanac porazio Nikolu Filipovića

Nabil Khachab

 Screenshot (youtube, Glory)
Nabil Khachab borac je koji bi mogao pomrsiti račune nekom od favorita na Gloryjevom Grand Prixu

Rico Verhoeven kao uvjerljivo najveći favorit, a zatim Levi Rigters, Tariq Osaro i Bahram Rajabzadeh. To su glavni favoriti Glory Grand Prixa koji će se održati 9. ožujka (treći mjesec) ove godine.

Ukupno osam boraca nastupit će na turniru teškaša, a sve borbe bit će održane u istoj večeri. Mnogi predviđaju Verhoevena kao osvajača tog turnira, što je sasvim opravdano. No, turnirski format uvijek donosi nepredviđene okolnosti i raznorazna iznenađenja.

Jako je bitno izaći iz početnih mečeva sa što manje štete i što svježiji za kasniju fazu. Ekspresne pobjede ono su čemu svaki borac na turniru teži, a uvijek ispliva i neki autsajder od kojeg se nije puno očekivalo.

‘‘Nagazna mina‘‘ ovogodišnjeg Gloryjevog Grand Prixa u teškoj kategoriji mogao bi biti Nabil Khachab (27-4-1), marokanski teškaš koji je turnir izborio porazivši Srbina Nikolu Filipovića.

Za razliku od Verhoevena ili Rigtersa, dvojice teškaša koji uvijek izgledaju fizički besprijekorno i maksimalno spremno, Nabil Khachab svojom građom ne odaje dojam profesionalnog sportaša. Marokanac je uoči meča s Filipovićem težio 153,5 kilograma, što je uistinu puno na 188 centimetara visine.

Nabil izgleda pretilo i zapušteno, ali radi se o jako opasnom kickboksaču. Logično je pomisliti da Khachab nema dovoljno snage i kondicije za odraditi tri runde u visokom tempu, ali protiv Filipovića, Khachab je dokazao upravo suprotno.

Puno frekventnije i konkretnije pogađao je Khachab u meču protiv Filipovića i bez većih problema odradio je meč na tri runde. Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Marokanac i tom pobjedom izborio je nastup na Grand Prixu.

Tri pobjede u tri nastupa upisao je Khachab tijekom prošle kalendarske godine, a turnir će otvoriti borbom protiv Nordinea Mahieddinea. Radi se o prolaznom protivniku, a pobjednik tog meča u polufinalu će se boriti s pobjednikom borbe između Verhoevena i Sofianea Laidounija. Upravo bi Khachab mogao pomrsiti račune nekom od favorita, a nije isključeno da ga u polufinalu gledamo protiv Verhoevena.

Khachabova pobjeda nad Verhoevenom bila bi ogromno iznenađenje, ali obratite pažnju na ovog Marokanca. Ukoliko sumnjate u njegove vještine, preporučamo da pogledate snimku njegove pobjede nad Filipovićem. Video je ispod ovog teksta.

Linker
21. travanj 2024 13:35