K1 i Boks

Što su točno potpisali Fury i Joshua? Optimizam s jedne, pesimizam s druge strane: Wilder uskače u igru?

Tyson Fury, Anthony Joshua, Bob Arum i Eddie Hearn
 Andy Stenning/MirrorPix, FAYEZ NURELDINE/AFP, Dave Shopland/BPI/Shutterstock Editorial, Bradley Collyer/PA Images - Profimedia
‘Još nikad nisam vidio da je borba propala u ovoj fazi pregovora...‘

Dvije različite priče ovih nam dana nude promotori najboljih teškaša današnjice. Prema Eddieju Hearnu, već smo neko vrijeme na korak do konačnog dogovora oko spektakularnog okršaja Tysona Furyja i Antonyja Joshue. S druge Strane, Bob Arum se pita - hoćemo li dvojicu prvaka uopće vidjeti zajedno u ringu?

"Naletio sam na Furyja u Las Vegasu i uvjerio me da je 'all-in'. Htio sam se s njim vidjeti jer sam vidio nekoliko intervjua i počeo sam sumnjati u to da zaista želi borbu. A kada smo se susreli, osjećao sam da to stvarno želi. Obojica su potpisali ugovor za borbu i pristali su na ponudu koja stiže s lokacijom. Doslovno smo u drugoj ili trećoj rundi pregovora. Nadamo se da ćemo ovaj tjedan sve zaključiti. No, nikada nije gotovo dok se tinta ne osuši. Prepreka nema, osim one da se finaliziraju papiri i potom sve najavi. Još nikad nisam vidio da je borba propala u ovoj fazi pregovora", rekao je Hearn za Sky Sports.

image
Eddie Hearn
DANIEL LEAL-OLIVAS, AFP

Međutim, Furyjev promotor Bob Arum baš i ne dijeli taj optimizam i otkriva da bi 'Kralj Cigana' umjesto s Joshuom, u ringu mogao ponovno ugledati Deontaya Wildera.

"Možda ćemo u Wildera unijeti nešto života. To bi značilo da bi se Fury mogao boriti s Wilderom, a Joshua s (Oleksandrom) Usykom", započeo je Arum u razgovoru s Boxing Sceneom.

Top Rankov čelnik tvrdi da je Hearn odjednom postao tih u pregovorima i da je konačni dogovor oko lokacije trebao biti riješen još prošloga tjedna.

"Zadnji put smo razgovarali početkom prošlog tjedna i rekao je da će Saudijci potpisati ugovor unutar 24 sata. Pa, izgleda da malo kasni... Ne biste li i vi bili pesimistični da ga niste čuli već tjedan dana? S Eddiejem se nismo već tjedan dana čuli niti mi, niti Frank (Warren) koji također promovira Furyja."

image
Bob Arum
FREDERIC J. BROWN, AFP

Hearn je navodno osigurao 'site fee' od 150 milijuna dolara koje bi trebala isplatiti jedna grupa iz Saudijske Arabije. Kao datumi se spominju 24. i 31. srpnja te 7. kolovoza, a navodno je prvi favorit za lokaciju novoizgrađeni zatvoreni stadion u gradu Jeddah.

Ništa još nije službeno, gdje je zapelo i što su točno potpisale obje strane?

"Dobili smo dokument za koji su rekli da nije obvezujuć. No mi smo rekli da mora biti obvezujuć, ali od tada nismo dobili povratnu informaciju. U papirima stoji da to nije obvezujuć sporazum. Eddie mi je poslao nacrt ugovora koji nije obvezujuć, ali je to trebao postati unutar 24 sata. No, Frank i ja se od tada nismo čuli s njim. Odjednom je postao tih", objašnjava Arum.

Spomenimo i da nekoliko boksačkih portala javlja da se odustalo od ideje koja uključuje dvije borbe. Znači, ako i padne dogovor, sve je izglednije da bi u igri mogao biti samo jedan meč.

Tako blizu, a tako daleko...

Hoćemo li ikada gledati okršaj za ujedinjenje svih titula, Furyjeve WBC i Joshuinih WBA, WBO i IBF?

Linker
18. travanj 2024 13:58