K1 i Boks

Suspenzija i maksimalna novčana kazna za sramotu iz New Yorka! 'Ugrizao me i rekao - Mike Tyson'

 Steven Ryan/Getty Images/AFP
Bivši svjetski boksački prvak Danny Garcia (36-2) jednoglasnom je sudačkom odlukom prošlog vikenda svladao Ivana Redkacha (23-5-1), a meč s ukrajinskim predstavnikom još će dugo pamtiti...

Borba za koju se priča da je donijela idućeg izazivača u velter kategoriji ostat će upamćena i po ružnoj sceni iz osme runde kada je Redkach ugrizao Garciju na predjelu iznad ramena! 33-godišnji 'El Terrible' nekoliko je dana nakon meča u New Yorku saznao i kaznu za taj sramotni potez.

Najnovije vijesti govore da je Sportska komisija države New York kaznila Redkacha s 10 tisuća dolara što je zapravo maksimalna novčana kazna za izazivanje opasnog, neprimjerenog i nesportskog ponašanja. Redkachu je suspendirana i licenca za profesionalni boks i to u trajanju od jedne godine, a oduzet će mu se i iznos koji je zaradio za ovaj meč. Prema informacijama kojima raspolažu američki mediji, radi se od 300 tisuća dolara.

"Ugrizao me i rekao - 'Mike Tyson'", izjavio je Garcia u intervjuu nakon borbe te nas time podsjetio na slavni incident kada je Iron Mike 1997. godine za uho ugrizao Evandera Holyfielda.

"Moguće je da sam drugi borac u povijesti kojeg se ugrizlo, zar ne? - Holyfield i Garcia, upišite me u povijesne knjige", dodao je bivši svjetski prvak pa krenuo detaljnije opisivati kako je to izgledalo.

"Osjetio sam kako mi se nešto probija u kožu, pomislio sam da je komarac, kad onda okrenuh pogled i vidim kako me grize", prenosi Garcijine riječi World Boxing News.

Naglasimo i kako Redkach ima pravo na žalbu...

Linker
03. listopad 2023 11:34